Fudbal

MILOJE VODI ZVEZDU KOD SVOG KAPITENA! Zajedno su napravili ČUDO u srpskom fudbalu

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli na teškom gostovanju.

Izvor: MN Press

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević vodi ekipu u u Novi Pazar, na subotnje gostovanje tamošnjem superligašu, na čijoj klupi sedi Igor Matić. Bivši as Čukaričkog bio je vođa ekipe koju je trenirao Milojević i koja je 2015. godine napravila senzaciju i osvojila Kup Srbije, pobedivši Partizan u finalu na "Marakani".

Matić je ove zime preuzeo Čukarički i sigurno će njegov susret sa Milojevićem biti prijateljski i srdačan. Zbog kazne Fudbalskog saveza Srbije, Novi Pazar organizovaće tu utakmicu bez prisustva navijača. Utakmica će početi u subotu od 14 časova. "Ne možemo da utičemo na to da li se igra sa publikom ili ne, ali siguran sam da će biti fudbalska atmosfera. Lepo je kad je tu publika, bez obzira što je Novi Pazar okrenut lokal patriotizmu. Što se tiče kadrovskih problema koje imaju - ni na to ne možemo da utičemo. Fokusiran sam na moj tim i igru koju želimo da prikažemo", rekao je Milojević za klupski sajt.

Dočekao je Zvezdin trener da se vrati Im Bom Hvang, as iz Južne Koreje. Uskoro će doći i Žan-Filip Kraso, koji je sa Obalom Slonovače osvojio titulu prvaka Afrike. "Hvang je spreman za igru i nemam dilemu oko njega, jer se radi o kvalitetnom igraču. Imamo vremena do sutra da odlučimo da li će početi".

Prelazni rok se bliži kraju, da li će biti novih vesti u poslednjim trenucima otvorene "pijace"? "Fokusiran sam na igrače koje treniram. Imamo skauting službu koja je maksimalno posvećena, a ja radim svoj deo posla", nije hteo Milojević da priča.

Bio je upitan i za raspored svog tima i za predstojeće mečeve (Čukarički na Marakani 24. februara, TSC u gostima 2. marta, "večiti derbi" 9. marta, Radnički u Nišu 13. marta...), ali nije o tome nije hteo da priča. "Ne možemo da biramo kad ćemo igrati. Imamo malo teži raspored i moramo da igramo sa svima u vremenu koje FSS odredi", kazao je Milojević.

U prvom "prolećnom" kolu, prošlog vikenda, Zvezda je na svom terenu pobedila Voždovac, dok je Novi Pazar odigrao nerešeno protv Železničara u Pančevu (2:2) i posle toga objavio seriju oštrih saopštenja na račun sudije i sudijske organizacije FSS.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: