Fudbal

MESI I RONALDO? IGRAO SAM PROTIV BOLJEG OD NJIH! Alesandro Nesta: Posle utakmice sam samo seo, takvog NIKAD nisam video!

Autor Mladen Šolak

Čuveni Italijan progovorio o legendarnom asu

Izvor: MN Press

Legendarni fudbaler Alesandro Nesta (47), kapiten Lacija, stub odbrane Milana i prvak sveta sa Italijom, u jednom intervjuu je priznao da je Ronaldo Nazario najbolji fudbaler protiv koga je ikad igrao. A sretao je na terenu i Lea Mesija i Kristijana Ronalda, ali prema njegovom mišljenju još se nije pojavio bolji od "Zube" Ronalda, niti će.

"Igrao sam protiv svih njih, Kristijana i Mesija sam uhvatio sam 38 godina, kada sam bio već gotov. Ali Brazilac protiv koga sam igrao u finalu Kupa UEFA, ta noć u Parizu... Nikad nisam video takvog igrača", rekao je Nesta na početku odgovora.

On je aliudirao na finale Kupa UEFA 1998. godine u Parizu, gde je Inter osvojio Kup UEFA pobedom 3:0 i golovima Ivana Zamorana, Havijera Zanetija i Ronalda. Zajedno sa Nestom na terenu je u dresu Lacija bio srpski as Vladimir Jugović. "Nisam bio ni tužan posle meča zbog toga što sam izgubio finale. Nikad nisam video igrača kao što je on. Otišao sam u svlalačonicu, seo sam i pitao sam sebe - šta sam još mogao da uradim? Zašto ništa ne mogu da uradim? Ali moje veštine nisu bile dovoljne da zaustavim tog igrača. Ta klasa... Igrao sam protiv njih (Mesija i Ronalda), sjajni su, nekad daju gol, nekad ne daju gol, ali možeš da igraš. Dok protiv njega ne možeš da igraš, sigurno ne možeš", rekao je Nesta.

Pogledajte kako je Ronaldo igrao protiv Neste:

Ronaldo Nesta
Izvor: YouTube/Brazil_newz

Ronaldo je ljubiteljima fudbala devedesetih decenijama ostao u sećanju kao najveći ikad.

Ronaldo je igrao u Interu u naponu snage, od dolaska iz Barselone 1997. do 2002. kada je nakon teške povrede kolena otišao u Real Madrid. Potom se vratio u Milan i igrao zajedno sa Nestom u sezoni 2007/08, a karijeru je završio u Korintijansu 2011. Sada živi na relaciji Brazil - Španija i vlasnik je klubova Kruzeiro i Valjadolid.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: