Fudbal

MANČESTER JUNAJTED DIREKTORA PLAĆA KAO VIDIĆA: Pronađen je "vatrogasac", ali postoji problem!

Autor Nemanja Stanojčić

Mančester junajted navodo će izdvojiti preko 10 miliona evra da bi doveo sportskog direktora.

Izvor: Gareth Fuller / PA Images / Profimedia

Mančester junajted pravi reorganizaciju kluba i na drugim pozicijama. Tako je pronašao novog sportskog direktora, Dena Ešvorta iz Njukasla. Čelnici kluba oduševljeni su načinom na koji je radio u redovima "svraka" posle dolaska novih vlasnika i žele da ga vide na "Old Trafordu". Istu želju ima i on.

Ali, kao što to obično biva, uvek postoji neka začkoljica. Njukasl nema nameru da ga pusti tek tako i za obeštećenje traži preko 10 miliona evra. Pregovori su u toku, crno-beli ne žele da ga puste da ode tek tako, dok "crveni đavoli" pokušavaju da prođu što bolje i da za otkup ne daju tolku sumu novca.

Prilikom dolaska u Njukasl Ešvord je potpisao ugovor u kome stoji da "ne može da radi ni u jednom drugom timu pre 2025. godine, osim u slučaju plaćanja kompenzacije." Ešvort je radio u reprezentaciji Engleske, u mlađim kategorijama, kada su ostvareni veliki uspesi i posle toga otišao je u klupski fudbal. Radio je u Brajtonu, bio je ključna figura u angažovanju Grejema Potera i proboju tima. Posle toga došao je u Njukasl u kom je od 2022. godine.

Hoće li postati sportski direktor Junajteda? Šanse za to su velike. Jasno je da je čuvenom klubu potreban neko sa iskustvom i dobrom reputacijom. Posebno ako se uzmu u obzir transferi od dolaska Erika Ten Haga. Samo ove sezone za Mejsona Maunta izdvojeno je 65 miliona evra, za Andrea Onanu 50 miliona, a prošle sezone je Entoni plaćen 95 miliona evra, Kazemiro 71, Lisandro Martinez 58, sezonu pre toga za Džejdona Sanča izdvojeno je preko 100 miliona, a on je sada na pozajmici u Dortmundu...

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: