Novi posao

ŠOK SMENA U PREMIJER LIGI, NEKOLIKO SATI PRED KLJUČNI MEČ: Sa Srbinom uzeo evropski trofej, sad spasava londonski klub!

Autor Nikola Lalović

Sa Filipom Kostićem je uspeo da osvoji evropski trofej, a sada dolazi u najjaču ligu Evrope.

Izvor: Sebastian Gollnow / AFP / Profimedia

Samo nekoliko sati pred meč sa rivalom u borbi za opstanak Evertonom Kristal Palas je odlučlo da promeni trenera. Najstarijeg profesionalnog trenera na svetu Roja Hodžsona zamenio je perspektivni Austrijanac Oliver Glasner. 

"Ovaj klub je veoma poseban i toliko mi znači, bio je veliki deo mog fudbalskog života. Ja sam uživao u vremenu ovde tokom šest sezone. Imao sam šansu da radim sa vrhunskim igračima i stručnim osobljem, a radio sam ono što volim svakog dana. Ipak razumem da je možda vreme da klub planira unapred i zato sam doneo odluku da se povučem kako bi klub mogao da dovede novog trenera, kao što je i planirano na leto, Siguran sam da će se sezona završiti dobro i želim timu sve najbolje u nadolazećim nedeljama, mesecima i sezonama", izjavio je Hodžson. 

Iskusni 76-godišnji Hodžson je počeo da igra fudbal u Kristal Palasu, a nekadašnji trener brojnih klubova, između ostalog Intera, Blekburna, Liverpula i Fulama vodio je tim iz južnog Londona od 2017. do 2021. i od 2023. do 2024. godine. Za to vreme je vodio ekipu na 200 utakmica.

Njega će na klupi zameniti 49-godišnji Oliver Glasner, Austrijanac koji je vodio Ajntraht iz Frankfurta do trofeja u Ligi Evrope 2022. godine. Te sezone Glasnerov tim je uspeo da eliminiše u Barselonu, stigao je finala nemačkog kupa. Osim Ajntrahta vodio je Rid i LASK u Austriji, Volfsburg u Bundesligi.

"Veoma sam srećan što ću preuzeti Kristal Palas kao trener. Radujem se radu sa talentovanom ekipom, kao i susretu sa navijačima i atmosferi na Selhurst Parku o kojoj sam mnogo čuo", rekao je Glasner. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: