Fudbal

UMALO UMRO NA TERENU, PA MU UGRADILI APARAT ISPOD KOŽE: Fudbaler pokazao uređaj sa kojim hoće nazad na teren!

Autor Milutin Vujičić

Tom Lokjer želi da nastavi fudbalsku karijeru sa uređajem koji mu je ugrađen posle srčanog udara.

Izvor: Twitter/@SkySportsPL/Printscreen

Kapiten Lutona Tom Lokjer srušio se na utakmici Premijer lige protiv Bornmuta 16. decembra, kada je ceo stadion zanemeo, a fudbaleri nisu bili u stanju da nastave utakmicu. Sve je podsetilo na užasnu situaciju sa Kristijanom Eriksenom na Evropskom prvenstvu 2021. godine, a i ovoga puta je epilog srećom bio dobar - Tom Lokjer je dobio životnu bitku i hoće da se što pre vrati na teren i pomogne "šeširdžijama" da ostanu u eliti.

Od tog umalo kobnog popodneva, Lokjer nije igrao za Luton, ali je u međuvremenu operisan i ugrađen mu je defibrilator koji sluši da "šokira" njegovo srce. Uređaj je tu da prati nepravilnosti u radu njegovog srca, ali je tu i da "šokira" ako se kojim slučajem dogodi da ponovo kolabira, a svi se nadaju da neće.

Sada je Lokjer pokazao i kako izgleda posle ugradnje defibrilatora, uređaja koji je sada ispod kože na njegovim leđima, a koje je žicom povezano sa srcem. Bez ustručavanja je dozvolio i kamerama to da zabeleže:


"Pričam sa njim svakog dana. On napreduje, deluje da mu je već dosadno, ali je generalno u jako dobrom raspoloženju što je sjajno. Zezao me je zbog moje trenerke koju sam obukao za Božić protiv Šefild junajteda, tako da mu dobro ide", pričao je nedavno trener Edvards o situaciji sa Lokjerom koji želi da se već ove sezone vrati na teren, ali će poslednju reč svakako dati lekari koji ne bi da požuruje sa povratkom.

Lokjer (29) je inače reprezentativac Velsa koji se najbolje snalazi na poziciji štopera, pre dolaska u Luton 2020. godine igrao je za Čarlton i Bristol Roverse.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)