Fudbal

A SAD DAJEŠ GOLOVE, KAD SAM DAO OTKAZ!? Ćavi "pecnuo" Levandovskog pred svima!

Autor Milutin Vujičić

Nešto je čudno u odnosu Ćavija i Levandovskog, što se potvrdilo i posle meča sa Napolijem.

Izvor: JOHN THYS / AFP / Profimedia

Zbog slabijih rezultata tokom ove sezone, ujedno i zbog velikog "pritiska" koji je osećao, Ćavi Ernandez odlučio je da na kraju sezone ode iz Barselone. Još pre nekoliko nedelja obavestio je Đoana Laportu i njegove saradnike da mogu da traže novog trenera, dok uprkos svemu hoće da izvuče maksimum iz ekipe i kada je već izgubljena titula u Španiji, pokušaju da naprave iskorak u Ligi šampiona.

Prethodne večeri u "derbiju Dijega Maradone", remizirali su protiv Napolija 1:1, a ponovo se u strelce upisao Robert Levandovski koga je šef Ćavi "pecnuo" zbog gola na jugu Italije. Odnosno, imao je interesantno zapažanje da je Levandovski potpuno proigrao od kada je Ćavi najavio da odlazi iz kluba...

"Dominirali smo i zaslužili smo da pobedimo danas. Od moje najave da odlazim, Levandovski je napravio veliki korak unapred... Postigao je mnogo važnih golova u poslednjih nekoliko utakmica", poručio je Ćavi na konferenciji za medije u Napulju.

Ćavi je inače 27. januara, nakon poraza od Viljareala, poručio da ide iz Barselone, a od tada je Levandovski pogađao protiv Alavesa, Granade i Napolija, odnosno dva gola je dao za pobedu protiv Selte. Pre ovih pet golova, Poljak je postigao 13 golova na 30 utakmica u svim takmičenjima.

Podsetimo, sve glasnije se priča da bi u Barselonu od leta mogao da dođe Hansi Flik kod koga je Levandovski igrao najbolji fudbal u karijeri u Bajernu, zajedno su osvojili i Ligu šampiona, pa možda zato ne čudi promena raspoloženja.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)