Fudbal

STIGLA KAZNA ZBOG NAMEŠTANJA U SRPSKOM FUDBALU: Odbijena žalba, milionska kazna i 12 bodova manje!

Autor Milutin Vujičić

Zvanično je odbijena žalba Prve iskre, ali je kazna suspendovanim fudbalerima vraćena prvostepenom organu.

Izvor: YouTube/FK Jedinstvo Ub/Screenshot

Fudbalski savez Beograda potvrdio je kaznu Prvoj iskri iz Bariča zbog nameštanja prijateljske utakmice protiv Jedinstva sa Uba. Zasedala je Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Beograda i samo je potvrdila prvostepenu odluku po prijavi Oficira za integritet ovog saveza.

"Komisija za žalbe je odbacila žalbu FK Prve iskre i potvrdila Odluku Disciplinskog sudije Srpske lige Beograd kojom se klub kažnjava oduzimanjem 12 (dvanaest) bodova i novčanom kaznom u iznosu od 1.200.000 dinara", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu FSB i dodaje se da su ranije kažnjeni fudbaleri koji su bili suspendovani, za sada oslobođeni i predmet se vratio prvostepenom organu.

"Takođe je razmatrana i žalba igrača FK Prva iskra Vladimira Simića, Lazara Adamovića, Zorana Topalovića i Andrije Kneževića na Odluku Disciplinskog sudije Srpske lige Beograd. Komisija za žalbe je usvojila žalbu, ukinula Odluku Disciplinskog sudije Srpske lige Beograd zbog povrede materijalnog prava člana Disciplinskog pravilnika FSS i predmet vratila prvostepenom organu na ponovni postupak", navodi se u odluci FSB.

Pogledajte i golove koji su postignuti na prijateljskoj utakmici Jedinstva i Prve iskre u kojoj su Ubljani pobedili 4:0. Taj meč je još u septembru odigran, a reagovano je posle prijave UEFA.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)