Fudbal

POTPUNI HAOS I TUČA NA TERENU! Liga Evrope ne pamti ovakav skandal

Autor Mladen Šolak

Utakmica Sparta Prag - Galatasaraj prerasla je u opšti fizički sukob

Izvor: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Utakmica Sparta Prag - Galatasaraj u Ligi Evrope završena je pobedom domaćih 4:1 i plasmanom u osminu finala takmičenja ukupnim rezultatom 6:4, ali i ogromnim sukobom na terenu.

Čim je engleski sudija Entoni Tejlor odsvirao kraj, tenzija je eksplodirala i situacija na terenu prerasla je u ogroman skandal. U prostoru između dve klube izbila je velika svađa, a kada su se na malom prostoru našli i oni koji su se sukobljavali i oni koji su ih mirili, sve je eruptiralo. 

Pogledajte!

Videlo se i kada je jedan predstavnik Galatasaraja šutnuo jednog člana Sparte, mada je u opštoj razmeni udaraca bilo zaista dosta toga što će delegat sigurno detaljno zabeležiti kada bude pregledao sve snimke. I neizbežno je da će i jedni i drugi biti kažnjeni.

Srpski internacionalac Veljko Birmančević nije zbog suspenzije bio u postavi Sparte, pa nije ni učestvovao u haosu u kojem su posebno nervozni bili igrači Galatasaraja, Urugvajac Lukas Toreira i Turčin Abdulkerim Bardakdži. Eventualne sankcije u Evropi odnosiće se na nih od sledeće sezone, dok će Sparta u petak saznati ime protivnika u osmini finala, a verovatno sledeće nedelje  disciplinske mere nadležnih.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: