Fudbal

FOTO: BIVŠI KAPITENI SRBIJE, RAME UZ RAME! "Fudbalski krem" u Beogradu, Vidić i Kolarov sedeli zajedno!

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako je danas bilo na svečanoj ceremoniji u Sava centru povodom događaja Sportskih igara mladih.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Danas je u Sava centru održana svečana ceremonija na kojoj je za novog ambasadora Sportskih igara mladih imenovan čuveni nemački fudbaler Karl-Hajnc Rumenige. Uz njega, ovoj svečanosti prisustvovao je veliki broj zvanica iz političkog, sportskog i poslovnog života Srbije, regiona i Evrope, a između ostalog važan gost FSS bio je i predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

Ono što je posebno lepo bilo videti je da su ceremoniji prisustvovale i fudbalske legende naše zemlje poput Aleksandra Kolarova i Nemanje Vidića koji su sedeli jedan do drugoga. Pogledajte kako je to izgledalo:

Osim njih, tu su bili i Predrag Mijatović, Dragan Džajić, Predrag Danilović, Dejan Tomašević, Aitor Karanka, Vladimir Radmanović, Ostoja Mijailović, Milan Mačvan, Ivan Perišić, Stipe Pletikosa, Darijo Srna, Šime Vrsaljko, Ratomir Dujković, Aljoša Asanović, Meša Baždarević i mnogi drugi.

Između ostalog, prisutnima se obratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić: "Hoću, deco, da nešto čujete od starijeg čoveka kroz šta sam sve prolazio. Ne seća se Rumenige, nije bilo 1:0, već 2:0 za Bajern, "samo" 2:0 jer je Stojanović odbranio penal Brajtneru. Kada su oni došli u Beograd bio sam mlad, pratio sam utakmicu na stadionu, imao sam devet, deset godina. Iz dve važne utakmice sam naučio sve u životu, samo da izvučete pouku".

"Jedna je bila Zvezda - Bajern, a druga protiv Dinama iz Berlina. Protiv Bajerna Zvezda je vodila 3:0, padala je kiša, veliki broj nas dece, radovali smo se, mislili smo da je gotovo. Nije bilo gotovo, igrali smo protiv Nemaca. Diter Henes je dao dva gola, sećam se da sam plakao celu noć. - Druga utakmica protiv Dinama iz Berlina, izgubili smo 5:2 u Nemačkoj. Niko nije verovao da je moguće da stignemo. U Beogradu smo gubili 1:0 na poluvremenu, a onda Borovnica, Blagojević, Šestić nešto umuljava uz autogol i umesto suza kao protiv Bajerna, sada je bila prisutna neverovatna radost. Dve stvari su jako bitne, prva je: nikada nemoj da misliš da si pobedio dok stvarno nisi pobedio, a drugo: nikada nemoj da se predaješ dok utakmica traje, ukoliko se boriš uvek možeš da pobediš. Ja vas, deco, molim da se družite, vi ste bolji od nas. Svima će biti bolje kada vaši principi tolerancije budu usvojeni u celom regionu. Vama, gospodine Rumenige, želim da čestitam i poželim dobrodošlicu u porodicu gospodina Zdravka Marića", zaključio je on.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)