Izdrži!

POZNATI FUDBALER (28) U KOMI: Doživeo udarac u 34. sekundi meča, hitno prebačen u bolnicu!

Autor Nikola Lalović

Strašne vesti iz Francuske gde je na samom startu jednog meča napadač doživeo težak udarac u glavu.

Izvor: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Jako loše vesti iz Francuske, Albert Elis je u teškom stanju. Napadač Bordoa je na samom startu duela sa Genganom doživeo udarac u glavu i kako javlja "L'Ekip" ovaj 28-godišnjak iz Hondurasa je 50 minuta nakon meča prebačen u operacionu salu i stavljen je u indukovanu komu.

Samo 34 sekunde nakon početka meča druge francuske lige sa Genganom nekadašnji napadač Hjuston Dinama iz Amerike se sudario glavama sa Donatijenom Gomisom iz Gengana i meč je prekinut. Osam minuta mu je davana pomoć na terenu, a onda je iznesen sa stadiona na nosilima. 

Elis je prebačen u bolnicu i tada je još uvek bio svestan, ali kako navodi "L'Ekip" doživeo je teške povrede glave. Za sada je stabilan, porodica je uz njega u bolnici i posle zahvata i indukovane kome njegovo stanje se prati i čekaju se prvi rezultati. 

"Mislim da je on prvi udario loptu, a onda sam ja udario njega. Ja sam takođe bio ošamućen na sekundu, a on je pao u nesvest. Nadam se da je dobro", rekao je Gomis,m igrač koji ga je udario odmah posle meča.

Izvor: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Odmah kada se incident desio igrači su dotrčali do sudije Mikaela Lesaža i tražili mu da se meč prekine. Bilo je neophodno da se stavi kragna na vrat Elisu i da mu se stavi maska za kiseonik na lice, a to je potvrdio golman Gengana Enco Basilio.

Albert Elis je karijeru počeo u rodnom Hondurasu gde je nastupao za Olimpiju, a zatim je u Meksiku potpisao za Monterej. U MLS-u je igrao za Hjuston Dinamo, a zatim za Boavistu pre nego što je prešao u Bordo. Za reprezentaciju Hondurasa je na 60 mečeva dao 13 golova.

(MONDO, L'Ekip, N.L.)

BONUS VIDEO:

Tagovi