Fudbal

SRBIN PRAVIO ČUDA U FINALU, SAVLADAN TEK U 118. MINUTU! Liverpul osvojio trofej, svi skinuli kapu Đorđu Petroviću

Autor Mladen Šolak

I engleske fudbalske legende komentarisale sjajan nastup srpskog čuvara mreže.

Izvor: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

Liverpul je osvojio Liga-kup pobedom protiv Čelsija 1:0, golom kapitena Virdžila Van Dajka u 118. minutu. Holanđanin je "iz druge" savladao srpskog golmana Đorđa Petrovića, koji je pravio čuda pred golom "plavaca", ali nije uspeo da sačuva svoju mrežu dok su svi iščekivali penale.

Van Dajk mu je najpre dao gol u 60. minutu, ali je bio opravdano poništen posle pregleda snimka u VAR-sobi, a onda u završnici drugog produžetka ipak nije bilo dileme. Neposredno pre gola, Petrović je fenomenalno odbranio šut Harvija Eliota posle centaršuta Kostasa Cimikasa. "Bila je to izvrsna odbrana", rekao je i komentator Bi-Bi-Sija, legendarni napadač Alan Širer.

Ipak, nekoliko minuta kasnije, Van Dajk je bio na pravom mestu prilikom kornera da pošalje loptu tamo gde Srbin nije mogao da je dohvati i izbaci eventualno u korner. Liverpul je tako osvojio trofej tokom oproštajne sezone Jirgena Klopa, a u Liga kupu je nastupio u "šarenom" sastavu i ostvario uspeh sa Kelehrom na golu, Bredljiem, Klarkom, Dansom i ostalim mladim igračima.

Pogledajte gol odluke:

Menadžer Čelsija Maurisio Poketino silno je želeo trofej, mogle su se videti i suze u njegovim očima, ali ipak nije uspeo... Ove sezone napravio je puni pogodak kada je pružio šansu Petroviću, koji je došao iz Amerike za 16 miliona evra, i ostao je tako blizu trofeju.

Čelsi je poslednji put osvojio ovaj trofej 2015. godine i ima pet primera u svojim vitrinama, dok je Liverpul jubilarni deseti put osvojio pehar.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: