Majstor

ČUDO OD DETETA - DAO GOL KAO MARADONA: Primio loptu na pola terena, predriblao ceo tim! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Lukas Bergval pokazuje nestvaran talenat i uskoro ćemo ga gledati u Premijer ligi.

Izvor: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Zapamtite ime Lukas Bergval, jer bi ovaj momak mogao da bude sledeća velika stvar svetskog fudbala. Mladi 18-godišnji vezista igra fantastično za Đurgarden i sada je postigao neverovatan pogodak u duelu sa Junajted Nordikom u kupu. 

On je u 11. minutu postigao svoj prvi gol na susretu, a zatim je u 67. minutu pogotkom za 4:0 oduševio. Dobii je loptu na svojoj polovini terena, na putu do gola je predriblao pet protivničkih fudbalera i na kraju je zatresao mrežu! 

Ovaj mladi Šveđanin se najbolje snalazi kao centralni vezista, a prošle sezone je u prvenstvuna 25 utakmica dao dva gola i jednom asistirao. Htela ga je Barselona, ali je on tu ponudu odbio i rešio je da potpiše za Totenhem od leta. Pogledajte njegov pogodak: 

Za sada je uspeo da debituje i za nacionalni tim i to u meču sa Estonijom 12. januara. Iako ima tek 18 godina on nije Đurgardenov igrač već je stigao iz Bromapojkarne 2022. godine, a i u tom klbu je igrao seniorski fudbal. Godinu dana stariji brat Teo je defanzivac i takođe nastupa za Đurgarden koji je prethodnu sezonu završio kao četvrti u prvenstvu. 

Iako ga je Barselona želela u ovom prelaznom roku on je odlučio da ne želi u Kataliniju i prihvatio je poziv Angea Postekoglua pa je potpisao za Totenhem ze 10.000.000 evra. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: