Idemo devojke!

BOMBA! O GOLČINI NAŠE TIJANE PRIČA CELA EVROPA: Srpkinje prave čuda, ovim remek-delom idu u elitu! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Naša Tijana Filipović ima top u nozi, a zna i da lobuje!

Izvor: Facebook/Fudbalski savez Srbije/Screenshot

Fudbalerke Srbije će od 15:30 u Rejkjaviku igrati odlučujući meč baraža za plasman u najkvalitetniju diviziju Lige nacija. U prvom meču u Staroj Pazovi bilo je 1:1 (1:1) i sada će pasti odluka ko ide u elitu, a gol koji je Tijana Filipović dala na toj utakmici je pravo remek-delo. 

Poveo je naš tim u 19. minutu kada je Jelena Čanković uposlila Tijanu Filipović, a njen udarac i pogodak su nešto što se zaista ne viđa svakoga dana. Fudbalerka koja nastupa u veznom redu za Spartak iz Subotice i Srbiju je postigla 14. pogodak za nacionalni tim na 28 mečeva tako što je iz prve lobovala golmanku protivničkog tima volejem. 

Nažalost ništa nije bilo od pobede pošto je Aleksandra Johansdotir uspela da izjednači na asistenciju Hlin Eiriksdotir za 1:1 samo pet minuta kasnije, a do kraja meča naš tim je dobio i crveni karton. 

Sada je pred našim timom ključnih 90 minuta za prolazak dalje, a selektor Srbije Dragiša Zečević je istakao da je uveren da njegove igračice poseduju kvalitet za A Ligu Nacija. 

"Teren je fantastiučan, čak i vreme nije loše i ovo je mnogo bolje nego što smo se nadali. Igraće se na veštačkoj travi i mislim da naše igračice mogu da se prilagode na to. Još kada u vreme odigravanja utakmice ne bi bilo jakog vetra, to bi bilo sjajno za nas. Biće ovo drugačija utakmica nego ona od pre nekoliko dana, a mislim da će biti i intenzivnija. Domaće igračice imaju pritisak jer igraju pred domaćom publikom, pa možda krenu i malo agresivnije. U svakom slučaju mi smo sprmeni na sve scenarije i opcije. Verujemo u nas, mislim da smo kvalitetniji tim i uz pristup koji devojke imaju, mislim da ćemo odigrati najbolje sada kada je to najpotrebnije" rekao je selektor Srbije. Uživajte u nestvarnom pogotku Srbije sa prvog meča: 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: