Fudbal

ZABORAVLJENI IGRAČ ZVEZDE BLISTA U SLOVENIJI! Oglasio se njegov otac, sprema se OTKUP na leto?

Autor Milutin Vujičić

Sećate li se Jegora Pruceva? Otišao je letos u Sloveniju i tamo beleži odlične partije.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Ruski fudbaler Jegor Prucev neočekivano je došao u Crvenu zvezdu u leto 2022. godine iz Sočija za 900 hiljada evra i za sada se nije naigrao na "Marakanu". Zbog toga je letos odlučeno da ode na pozajmicu u Celje, gde redovno igra i jedan je od važnijih igrača ovog tima u prvenstvu Slovenije, pa bi pre povratka u Beograd mogao da se okiniti šampionskim naslovom jer njegova ekipa ima sebam bodova više od najbližeg pratioca Olimpije.

Njegovo "buđenje" u Sloveniji komentarisao je i njegov otac Igor Prucev koji je za ruske medije ispričao šta se sa sinom dešava u Sloveniji: "Jegor se u Sloveniji potpuno prilagodio i pun je samopouzdanja. Trener mu veruje, a Jegor pokušava da pokaže do opravda poverenje i da pokaže za šta je sposoban, da pokaže svoj brz i tehnički fudbal", naglasio je on.

Da li mu je ipak lakše da igra u prvenstvu Slovenije nego Srbije? "Postoje nijanse razlike kada poredimo šampionate Srbije i Slovenije. U početku je bilo poteškoća zbog činjenice da je u Zvezdi Jegor izgubio ritam, jer je retko izlazio na teren. Drugih problema nije bilo. Kada je u pitanju plan adaptacije, prilagođavanje na sadašnju sredinu je prošlo sjajno", objasnio je najbliži ruskog fudbalera.

Ove sezone Prucev je odigrao 18 utakmica i zabeležio je po tri gola i asistencije, a već se priča o tome da bi Celje mogao da otkupi Rusa. Prethodno je u Zvezdi ukupno odigrao 11 mečeva.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)