Fudbal

POZNATI TRENER NA UDARU ZBOG INTERVJUA SA NOVINARKOM: "Kako je smeo to da joj kaže!?"

Autor Nemanja Stanojčić

Brendan Rodžers našao se na udaru javnosti zbog razgovora sa novinarkom BBC Sporta Džejn Luis, iako je ona sama rekla da nema ništa sporno...

Izvor: Printscreen/Twitter/BBC Sports/Printscreen/Instagram/JaneLewis

Brenan Rodžers (51) trenutno vodi Seltik, juri novu titulu sa čuvenim klubom, dok se u isto vreme nalazi na udaru mnogih u Škotskoj. Zbog intervjua koji je imao sa novinarkom BBC Sporta Džejn Luis ga sada napadaju, iako i ona sama tvrdi da nije bilo ništa uvredljivo i da je sve u redu, ima onih koji ga žestoko napadaju, posebno na društvenim mrežama.

Pred utakmicu je Rodžers razgovarao sa njom i posle nekoliko pitanja je intervju završio tako što joj je rekao "Dobra devojka. Bravo. Pozdrav". Zasmetalo im je što je izgovorio taj deo "Dobra devojka" i mnoge novinarke iz Škotske tvrde da je to uvredljivo i pitaju se kako je smeo tako nešto da joj kaže. Navijači Seltika brzo su se oglasili, pa su puštali i njegove intervjue sa novinarima i pokazali da je to samo njegova uzrečica, da je i njima odgovarao sa "Dobar momak, pozdrav", kao neka vrsta slenga, ali ni to nije pomoglo da se stvari smire.

Kolega novinarke Džejn Luis, Kris Meklaflin se oglasio na Tviteru i preneo njenu izjavu. "Taj intervju je postao tema iz nekog razloga. Ne verujem da je postojala bilo kakva namera za vređanjem i sa moje strane ja to nisam tako shvatila". I ona želi da stavi tačku na to i da nastavi sa svojim poslom.

Zbog svega što se desilo je Brenan na konferenciji za medije odlučio da objasni šta se sve desilo. "Nažalost, živimo u društvu koje ili pokšuava nekoga da uvredi ili da nađe nešto uvredljivo i da okrivi nekoga. Od kada sam ovde, nijedan novinar ili reporter niti bilo ko iz medija nije imao loš odnos sa mnom. Razgovarao sam i sa Džejn, nije se uvredila, smejali smo se i ona će nastaviti da mi postavlja čudna pitanja. Sve ovo me mnogo rastužilo, jer nisam takva osoba niti bih ikada mogao da uradim tako nešto, nisam tako vaspitan. Zato me je dodatno rastužilo društvo u kom živimo, pokušavaju da urade sve što mogu da bi vas uništili", zaključio je Rodžers.

Rodžers je trenersku karijeru počeo u rezervnom timu Čelsija, posle čega je vodio Votford, Riding, Svonsi, Liverpul, Seltik i Lester pre povratka u škotski klub. Sa Liverpulom je bio nadomak titule, pa je posle toga na njegovo mesto došao Brendan Rodžers. Trenutno je u škotskom šampionatu na drugom mestu, sa dva boda manje od Rendžersa.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: