Fudbal

SVETSKI ŠAMPION PROTERAN IZ FUDBALA! Pogba suspendovan zbog dopinga, dobio OGROMNU kaznu

Autor Milutin Vujičić

Pol Pogba je suspendovan na četiri godine zbog doping skandala.

Izvor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Francuski fudbaler Pol Pogba (30) suspendovan je na četiri godine zbog dopinga, prenosi italijanska "Republika". Pogba je pao na doping-testu 20. avgusta 2023. godine posle meča Juventusa i Udinezea, u prvom kolu Serije A, a od tada nije igrao za "staru damu" i čekala se konačna odluka. Prema poslednjim informacijama, Anti-doping agencija je kaznila Pogbu na čak četiri godine van fudbala, čime je svetski šampion praktično završio karijeru.

U trenutku kada kazna istekne, Pogba će imati čak 34 godine i biće četiri godine bez takmičarske utakmice, pa je pravo pitanje da li će uopšte izlaziti više na teren. Već je osvojio Svetsko prvenstvo i sve manje motiva ima da se bavi fudbalom, ali sigurno je da će u prvi mah pokušati da smanji ogromnu kaznu.

U urinu francuskog fudbalera pronađen je dehidroepiandrosteron (DHEA) koji je godinama zabranjen u sportu, a najčešće ga koriste bodibilderi, zbog većih mišića. Zbog čega ga je Pogba koristio i da li je "uhvaćen" kada se to prvi put desilo, za sada nikome još nije jasno.

Izvor: Instagram/PaulPogba/Screenshot

Inače, Pogba se u leto 2022. godine vratio u Juventus, nakon šest godina u Mančester junajtedu, ali je njegova prva sezona u drugom mandatu bila prožeta povredama. Verovatno je u pokušaju da ubrza proces oporavka koristio nedozvoljena sredstva, ali zbog toga je sebi okončao karijeru. Čim se pojavila informacija da je koristio doping, Juventus ga je suspendovao, a utisak je da će sada verovatno tražiti i rešenje kako da raskinu ugovor sa njim.

Na papiru, njihov je fudbaler do 2026. godine, ali bi zbog skandala koji je napravio - FIFA trebalo da dozvoli da ga se automatski odreknu. Pogba je za Juve odigrao 190 utakmica i zabeležio je 34 gola i 41 asistenciju, dok je u Junajtedu upisao 233 utakmica. Tamo je zabeležio još 39 golova i 51 asistenciju.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)