INTERESANTNO

DVE ISTE SITUACIJE, ISTI SUDIJA I JEDAN PONIŠTEN GOL! Svi su BESNI, da li Englezi imaju NAJGORE arbitre na svetu?

Autor Nemanja Stanojčić

U Engleskoj smo videli dve identične situacije i dve različite odluke, a obe je doneo isti sudija Kris Kavano.

Izvor: Paul Bonser / Actionplus / Profimedia

Dve identične situacije na dve različite utakmice i dva različita ishoda. Kris Kavano je na utakmici između Liverpula i Čelsija u finalu Liga kupa poništio gol Virdžila Van Dajka, pa je nekoliko dana kasnije priznao pogodak Mančester junajteda u FA Kupu protiv Notingem Foresta. I navijači i igrači su besni.

Prvenstveno zato što mnogi smatraju da su oba gola regularna i da je trebalo da budu priznati, ali ako je prvi poništen, zašto drugi nije? Poludeo je i fudbaler Foresta Morgan-Gibs Vajt koji je na društvenim mrežama postavio te dve situacije i upitao se zašto su ishodi drugačiji.

Krenule su razne teorije zavere, jedna od njih je da je Kavano to uradio jer je rođen u Mančesteru, pa da je to razlog, dok su drugi komentarisali da "Englezi imaju najgore sudije na svetu" i da "sudije u VAR sobi tumače snimke po svom nahođenju". Nije ni to toliko čudno pošto su tokom sezone arbitri u najjačoj ligi na svetu imali neke kontradiktorne odluke koje su izazivale veliku pažnju.

Gol Van Dajka poništen je, prema objašnjenju, jer se aktivirao iz ofsajda i uticao je na igru i sprečio defanzivca Kolvila da nastavi kretnju. Na slici se vidi i da se Varan takođe aktivirao iz ofsajda i da je uticao na igru, ali je objašnjenje ovog puta da "nije uticao na igrača koji je čuvao Kazemira pre gola". Iako se mnogi slažu da je trebalo priznati i jedan i drugi gol, ostaje pitanje zašto ne postoji kontinuitet kod donošenja odluka koje su identične...

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: