HAOS

ŠOKIRAN SAM, TUŽAN I SLOMLJEN, ŽALIĆU SE! Pogba se javio posle SUSPENZIJE i doping skandala: Sve mi je oduzeto

Autor Nemanja Stanojčić

Pol Pogba će se žaliti na četvorogodišnju suspenziju.

Izvor: Profimedia/ Insidefoto di andrea staccioli/

Pol Pogba (30) najavio je žalbu na četvorogodišnju suspenziju zbog doping skandala. Pao je na doping-testu 20. avgusta 2023. godine posle meča Juventusa i Udinezea i od tada nije odigrao nijedan meč za "Staru damu". Sada ga čeka višegodišnja pauza i ako ne bude došlo do smanjenja kazne velike su šanse da će morati da završi karijeru.

Zbog svega toga oglasio se na društvenim mrežama. "Dobio sam odluku antidoping tribunala i verujem da je netačna. Tužan sam, šokiran i slomljen zbog toga što mi je oduzeto je sve što sam gradio u svojoj profesionalnoj karijeri. Kada budem slobodan od svih pravnih restrikcija cela priča će postati jasna, ali nikada nisam sa namerom koristio bilo koji suplement koji krši anti-doping pravila", napisao je Pogba na Instagramu.

Njega su tom prilikom podržali saigrači, među njima i Dušan Vlahović. "Kao profesionalni sportista nikada ne bih uradio nešto da poboljšam svoj performanse korišćenjem zabranjenih supstanci i nikada nisam pokazao nepoštovanje niti sam varao druge sportiste i navijače niti timove u kojima sam igrao ili protiv kojih sam igrao. Kao posledica odluke koja je saopštena podneću žalbu Sudu za sportsku arbitražu", zaključio je Pogba.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: