Neočekivano!

REGION BRUJI O PARTIZANOVOM BISERU! Procvetao kod Duljaja, sad hoće da ga ukradu Srbiji!

Autor Dušan Ninković

Talentovani fudbaler Samed Baždar godinama reprezentativac Srbije, ali oni žele da promeni nacionalni tim.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana zadržali su prvo mesto na tabeli Superlige nakon što su u Humskoj savladali Železničar iz Pančeva (3:1), a blistao je mladi ofanzivac Samed Baždar. Fudbaler iz novog Pazara imao je gol, asistenciju i iznuđen penal već posle pola sata fudbala, pa je njegova partija odjeknula i u regionu - jedan od najuticajnijih sajtova u BiH osmelio se da tamošnjim fudbalskim čelnicima predloži "krađu" Baždara!

Iako je Samed Baždar rođen u novom pazru i kroz mlađe kategorije je bio reprezentativac Srbije, portal "sportsport.ba" tekstom objavljenim u subotu uveče poziva savez u Bosni i Hercegovini da Samedu Baždaru uruči poziv za seniorski tim! U tekstu pod naslovom "Šta čekaju u BiH?" navodi se da Baždar ima pravo da u budućnosti predstavlja bosnu i Hercegovinu, što je očigledno želja autora.

Takođe, u tekstu se navodi da je Samed Baždar bio strelac i u prethodnom kolu, a jasno je da ovog proleća igra baš kako je Igor Duljaj zamislio. Trener Partizana nedavno je govorio o transformaciji koju je Baždar morao da prođe, da odraste, shvati ulogu u seniorskom fudbalu i prilagodi se zahtevima. Da li bi prilagođavanje mogao da nastavi i promenom nacionalnog tima, ostaje da se vidi.

Podsećamo, selektor seniorske reprezentacije Bosne i Hercegvoine je Savo Milošević, koji je na tu funkciju postavljen krajem septembra 2023. godine. Tada se pričalo da bi nekoliko fudbalera srpskog porekla moglo da promeni nacionalni tim za koji nastupa - između ostalih je u regionalnim medijima tema bio i tadašnji kapiten Partizana Svetozar Marković, koji je rođen u Bijeljini, ali je igrao za mlađe kategorije Srbije.

 Što se tiče Baždara, on je odigrao jedan meč za reprezentaciju Srbije do 15 godina, po dva meča za reprezentacije do 16 i 17 godina, a zatim i čak 14 utakmica u nacionalnom timu do 19 godina. Za mladu reprezentaciju debitovao je u porazu od Engleske (3:0), kada je proveo na terenu šest minuta, a još dva puta je sedeo na klupi za rezerve. Inače, Baždar je rođen 2004. godine i još ima pravo da nastupa za mladu selekciju Srbije.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: