Fudbal

MURINJO TREĆI PUT U ČELSIJU? Bivši fudbaler Liverpula je PROTIV toga: Nostalgija radi, ne bi sada funkcionisalo!

Autor Nemanja Stanojčić

Bivši fudbaler Liverpula Stiven Vornok smatra da Žoze Murinjo ne bi trebalo da se vraća u Čelsi.

Izvor: Profimedia/Nicola Ianuale / Shutterstock Editorial

Čelsi je potrošio preko milijardu funti na pojačanja i umesto borbe za titulu nalazi se na 11. mestu sa 36 bodova iz 26 utakmica. Daleko je i od borbe za mesto u Evropi i navijači su nezadovoljni. Traže promene, priča se o smeni Maurisija Poketina. Među fanovima ima onih koji su za to da se vrati Žoze Murinjo.

Iskusni portugalski stručnjak je bez kluba posle otkaza u Romi, dok se Poketinu drma klupa. Žoze je u dva navrata bio na "Stamford BridžU", prvo od 2004. do 2007, pa od 2013. do 2015. godine. Osvojio je tri titule u Premijer ligi, tri u Liga kupu, jednu u FA kupu i jedan Komjuniti šild. Da li je vreme za treći mandat? Ne misle svi tako.

Bivši igrač Liverpula Stiven Vornok je za "Skaj sport" pričao baš o toj mogućnosti. "Mislim da treba da gledaju u budućnost, treći povratak bio bi neverovatan za njega sa nekog pogleda nostalgije, ali mislim da se ne bi poklopilo sada. Taj period je prošao, to je istorija. Da li bi njegov stil pomogao ovom timu? Možda bi, možda bi imao uticaj, ali smatram da Poketino treba da dobije šansu da nastavi sa radom", rekao je Vornok.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: