Dogovoreno!

SANJAO DA VODI REAL, A GASI POŽAR U PRVOJ LIGI: Povratak "Najboljeg trenera u Srbiji! - posle 10 godina!

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno je bio jedan od najzanimljivijih stručnjaka u elitnom rangu, a sada Ljubiša Stamenković mora da spasi drugoligaša.

Izvor: MN Press

Fudbalski klub Sloboda iz Užica angažovao je novog trenera, a posle mnogo godina pauze na stadion koji nosi ime po Radomiru Antiću vraća se čuveni Ljubiša Stamenković Piskavac! Stručnjak pod čijom je komandom ekipa svojevremeno igrala elitni rang srpskgo fudbala ovog puta dolazi da "gasi požar", kako se to žargonski kaže, jer Slobodi preti ispadanje iz Prve lige Srbije u aktuelnoj sezoni.

Stamenović je svojevremeno vodio brojne srpske klubove u nižim ligama, pre nego što je 2003. godine postao prvi trener Sevojna. Nakon tri godine došlo je do prekida saradnje, ali se posle rada u Mladenovcu i Bežaniji vratio u Sevojno. nakon fuzije sa užičkom Slobodom sedeo je i na klupi tog tima, pa se može reći da je u drugom mandatu ukupno čak šest godina vodio isti tim - što nije karakteristično za srpski fudbal!

Popularni Piskavac u međuvremenu je imao kratkotrajne epizode u Napretku iz Kruševca, Borcu iz Čačka, OFK Beogradu, Smederevu i Jagodini, ali ni u jednom klubu nije ostavio dublji trag. Pokušaće da napravi nešto veliko u finišu sezone u Prvoj ligi Srbije, sa timom na čijoj je klupi svojevremeno bio prepoznatljiv čitavoj zemlji - bilo da je to kroz šaljive izajve da mašta o trenerskoj klupi Reala iz Madrida ili o sukobu sa Avramom Grantom koji je vodio Partizan!

Sloboda je pod vođstvom Ljubiše Stamenkovića odolela Partizanu, a izraelski stručnjak na klupi crno-belih debitovao je utakmicom bez golova. nakon meča odlučio je da ne pruži ruku Piskavcu, koji se našao uvređen zbog takvog gest - Grant se pravdao da nije prepoznao kolegu i da se rukovao sa nekim drugim ljudima, a Stamenković odlučio da ga "poklopi". "Trebalo bi da zna ko sam. Ja sam najbolji trener u Srbiji", poručio je Stamenković, koji je čak i ljudima iz Partizana saopštio da bi tu poruku trebalo da prenesu bivšem treneru Čelsija.

Sada je Sloboda daleko od Zvezde i Partizana, kojima je Ljubiša Stamenković svojevremeno skidao skalpove kao trener Užičana, ali njegova energija i znanje moraju da donesu bodove klubu. Prva prilika za to biće vanredno kolo i gostovanje Mačve, nakon kojeg bi Sloboda mogla da krene u beg iz opasne zone.

Nakon 22 odigrana kola u Prvoj ligi Srbije, Sloboda iz Užica ima osvojenih 17 bodova i nalazi se na 15. poziciji u takmičenju koje broji 16 ekipa. Ispod Užičana nalazi se samo RFK Novi Sad koji ima jedan osvojen bod manje, dok će se za opstanak boriti i ekipe novobeogradskog Radničkog (19 bodova) i Mladost GAT (21), a verovatno i Metalac iz Gornjeg Milanovca koji ima 24 osvojena boda.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: