Bravo!

BORAC GAZI KA TITULI, A VASILIJE POGAĐA SA CENTRA: Ovakva majstorija se u BiH ne viđa često! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Fantastičan potez crnogorskog fudbalera doprineo je borbi za šampionsku titulu Borca iz Banjaluke.

Izvor: Twitter/tiket_ba/printscreen

Fudbaleri Borca iz Banjaluke veoma samouvereno idu ka novoj šampionskoj tituli u Bosni i Hercegovini, a u 21. kolu Premijer lige biH savladan je GOŠK iz Gabele (3:0). Strelci na ovom meču bili su David Vuković, Jovo Lukić i Vasilije Terzić, a poslednji pogodak na meču bio je pravo remek-delo.

Vezni fudbaler iz Crne Gore i nekadašnji član podgoričke Budućnosti pogodio je mrežu gostiju sa polovine terena, nakon što je primetio da je golman rivala loše pozicioniran. Čuvar mreže Arman Sutković predaleko je izašao sa svog gola, a Terzić je to kaznio fantastičnim udarcem koji je postavio konačnih 3:0. Čak ni to što je lopta dugo letela nije pomoglo golmanu gostiju da bolje interveniše. Pogledajte gol iz Banjaluke:

Nakon trijumfa u 21. kolu Premijer lige BiH i povratka na pobedničku stazu, ekipa Borca ima čak devet bodova više od Zrinjskog koji je najbliži pratilac. Na trećem mestu je Velež kojem se ne daju gotovo nikakve šanse za šampionsku titulu jer ima čak 17 bodova manje od Banjalučana, koji su veoma dominantni ove sezone.

U prvenstvu je Borac ostvario čak 16 pobeda, uz četiri remija i samo jedan poraz, pa je ubedljivo najozbiljniji kandidat da se domogne trofeja. Borac iz Banjaluke do sada je dva puta bio šampion Bosne i Hercegovine, dok je pet puta osvajao Prvu ligu Republike Srpske. Što se tiče kupova, Banjalučani imaju šest Kupova Republike Srpske, jedan kup Bosne i Hercegovine i jedan Kup Jugoslavije - kada su 1988. godine u Beogradu šokirali Crvenu zvezdu iako su u tom momentu bili drugoligaši!  

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: