Impresivno!

NAJRUŽNIJI DRESOVI I NAJLEPŠI FUDBAL PREMIJER LIGE: Ne može da se gleda, a MORA - Arsenal gazi!

Autor Dušan Ninković

Arsenal samleo Šefild (6:0) i nastavio borbu za titulu.

Izvor: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Fudbaleri Arsenala nastavili su borbu za šampionsku titulu u Engleskoj, a ekipa Šefild junajteda još jedna je žrtva čete Mikela Artete! Španski stručnjak naštelovao je tim tako da početkom 2024. godine u Premijer ligi deluje impresivno, pa je ubedljivih 6:0 na gostovanju tek nastavak monstruozne serije u kojoj se nalazi tim iz Londona!

Iako je čak i navijačima slavnog kluba iz severnog dela Londona teško da svoje ljubimce gledaju u svetlo žutim dresovima sa teget linijama - mnogi ih smatraju za najružnije u istoriji Premijer lige - mečevi tima mikela Artete su zabava koja se ne propušta. Na gostovanju Šefildu igrali su se Martin Edegor, Bukajo Saka, Gabrijel Martineli, Kai Haverc, Deklan Rajs i družina, a to je sada već postala tradicija.

Na prethodnom gostovanju u Premijer ligi Arsenal je savladao Barnli (5:0), a pre toga je žrtva bio gradski rival Vest Hem (6:0). dodajte na to domaće pobede protiv Njukasla (4:1) i Liverpula (3:1), pa će postati jasno da Arsenal ima nestvarnu gol-razliku 24:2 na poslednjih pet prvenstvenih mečeva. Impresivno!

Iako je u poslednje vreme izuzetno efikasan, Arsenal je i dalje trećeplasirani tim Premijer lige, u kojoj za sada nema pravog favorita. Nakon čak 27 odigranih kola tri izuzetno kvalitetne ekipe praktično ravnopravno se bore za šampionsku titulu - Liverpul ima 63, Mančester siti 62, a Arsenal 61 bod na svom kontu. Ovakav plasman garantuje nam zabavu do poslednje runde, a tim Mikela Artete ima svoju računicu kako da postane šampion Engleske - bila bi to prva titula za "Tobdžije" nakon dve decenije pauze. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: