Loše

IZ ZVEZDE U DRUGU LIGU, PAD CRVENO-BELOG POJAČANJA: Posle devet meseci našao klub, na dnu slovenačkog fudbala!

Autor Nikola Lalović

Aksel Bakajoko je apsolutno van forme i van šanse da zaigra ozbiljan fudbal.

Izvor: MN Press

Došao je kao pojačanje, menjao pozicije u potrazi za minutažom, a posle Crvene zvezde karijera mu je u slobodnom padu. Sada je Aksel Bakajoko našao novi klub i opet će igrati u drugoj ligi. Za godinu i po dana provedenih na "Marakani" Bakajoko je odigrao samo osam mečeva, a nekada veliki talenat i omladinski reprezentativac Francuske sada je otišao u Sloveniju gde je potpisao za Tabor Sežanu.

Bakajoko je nakon Crvene zvezde osam meseci bio bez kluba da bi potom potpisao ugovor sa Čonan sitijem koji je u Južnoj Koreji igrao u drugoj ligi. Tu je bio tri meseca, odigrao nekoliko utakmica, a onda je ponovo bio bez kluba devet meseci. Sada je otišao u Tabor Sežanu koja je poslednja na tabeli druge lige u Sloveniji. 

Pre samo nekoliko sezona Predrag Sikimić je imao drugu mladost u redovima ovog kluba, trener je bio Mauro Kamoranezi, a klub je igrao prvu ligu. Sada su na pragu ispadanja u treći rang jer je ma 11 kola pre kraja na devet bodova od mesta koje drži prvi bezbedan tim. 

Nekadašnji fudbaler Intera, Sošoa i Sent Galena je od dolaska u Srbiju u slobodnom padu, a teško da će i u Sežani, gradu na samoj granici sa Italijom, uspeti da se vrati u formu kakva se očekivala kada je dolazio na "Marakanu". 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: