Kraj!

PIKSI GA "OTEO", A ON ODBIO SRBIJU! Mile Svilar više NEĆE da brani za reprezentaciju!

Autor Dušan Ninković

Golman Rome i doskorašnji reprezentativac Srbije želi opet da nastupa za Belgiju.

Izvor: Raffaele Conti/IPA/IPA / Sipa Press / Profimedia

Talentovani golman Rome i povremeni čuvar mreže reprezentacije Srbije Mile Svilar ne želi više da nastupa za nacionalni tim! Po informacijama Informera, on se neće naći na okupljanju u martu, ali ni u nekim narednim terminima! Mladi čuvar mreže doneo je odluku i deluje da je ona konačna - više se ne javlja selektoru, iako se Piksi izborio da on postane "orao"!

Zbog prejake konkurencije među stativama - a Srbija trenutno ima Vanju Milinković-Savića (Torino), Đorđa Petrovića (Čelsi) i Predraga Rajkovića (Majorka) - Svilar je Fudbalskom savezu Srbije preko čelnih ljudi Rome dojavio da se neće naći na martovskom okupljanju. Piksi neće imati golmana na raspolaganju za mečeve protiv Rusije i Kipra, a uskoro ćemo i zauvek izgubiti mladog čuvara jer on ponovo želi da nastupa za Belgiju!

Sin nekadašnjeg golmana Ratka Svilara rođen je u Belgiji i za tu reprezentaciju je branio kroz mlađe kategorije, a deluje da bi priliku mogao da dobije i u seniorskom timu. Kako je za Srbiju ubeležio nastup samo na nezvaničnom meču - poluvreme protiv Katara, on po FIFA pravilima može još jednom da promeni nacionalni tim i tako se vrati u reprezentaciju koja mu je bila izbor u mlađim kategorijama.

Belgijanci su trenutno u potrazi za naslednikom Tiboa Kurtoe, koji propušta Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Sudeći po formi u kojoj se Svilar nalazi, a trenutno je prvi golman rimskog tima, možda je mesto među stativama na Evropskom prvenstvu namenjeno baš njemu! Konkurencija će mu biti Tomas Kaminski (Luton), Koen Kastels (Volfsburg), Mats Sels (Notingem Forest) i Arno Bodar (Standar Lijež).

(Informer/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: