Fudbal

SRBIN ODBRANIO PENAL BARSELONI! Rezerva kod Piksija, a pročitao Gvardiolinog ljubimca!

Autor Mladen Šolak

Predrag Rajković zablistao na gostovanju Barseloni.

Izvor: Felipe Mondino/IPA Sport / ipa-a / imago sportfotodienst / Profimedia

Srpski golman Predrag Rajković (28) odbranio je jedanaesterac na utakmici Barselona - Majorka! Iako je domaćin pobedio njegov tim 1:0, Rajković je zablistao u 25. minutu, kada je pročitao gde će šutirati Ilkaj Gundogan, vezista Barse i dugogodišnji igrač Pepa Gvardiole u Mančester sitiju.

Rajković je podsetio sve na svoju specijalnost još iz dana kada je bio omladinac i šampion sveta sa "orlićima" na Novom Zeland, mada je i Španiju odavno ubedio da mu je "bela tačka" jača strana. Prošle godine je Rajković odbranio penal i u meču protiv Reala, kada je šutirao Marko Asensio.

Novom sjajnom odbranom, u danu kada je golman Rome Mile Svilar odbio Srbiju i odlučio da ubuduće brani za Belgiju, čuvar mreže Majorke pokazao je da selektor Dragan Stojković Piksi ima sjajne golmane i bez Svilara.

Pored standardne "jedinice" reprezentacije Vanje Milinković Savića i uz njega Rajkovića, tu je naravno i čuvar mreže Čelsija Đorđe Petrović, koji je standardan na golu velikana iz Londona i selektor mora da ozbiljno računa na njega. Naravno, isto tako Stojković će uzeti u obzir i Rajkovića kada bude birao prvog čuvara mreže za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, jer je Predrag Rajković i ove sezone standardan u Majorki i brani na visokom nivou. To je na svojoj koži osetio i Gundogan.

"Šta mogu da kažem o Gundoganu, imali smo neverovatnih sedam godina. Nemam reči da opišem svoju zahvalnost prema njemu i želim mu samo najbolje u budućnosti. Pokušali smo da ga zadržimo, da ne ode u Barselonu, ali nismo uspeli", govorio je Pep o reprezentativcu Nemačke turskog porekla.

U petak uveče, on nije uspeo da spreči poraz jer ga je savladao Lamin Jamal, neodbranjivim udarcem u 73. minutu. Bio je to šut iskosa sa desne strane, koji je pogodio "malu mrežu" kraj Rajkovićeve leve stative i nije postojao ni teoretski način da Srbin to zaustavi.

Rajković je na spisku reprezentativaca koji će doći na prijateljske utakmice protiv Rusije i Kipra, 21. i 25. marta. On igra za reprezentaciju još od 2013. godine, kada je debitovao za "A" tim, na prjiateljskoj utakmici protiv Kolumije, još u vreme kada je igrao za Jagodinu. Tog leta je prešao u Crvenu zvezdu, iz koje je 2015. otišao u Makabi Tel Aviv kao najbolji golman Mundijalita. Karijera ga je potom odvela u Francusku, gde je branio za Rems od 2019. do 2022. i do selidbe u Majorku.

Ove sezone ima dvojicu saigrača u klubu, Matiju Nastasića (30) koji je starosedelac i član je tima od 2022, a ove zime pridružio im se saigrač iz reprezentacije Nemanja Radonjić, koji je prešao u Majorku krajem januara 2024. Nastasić je odigrao ceo meč protiv Barselone, a Radonjić je ušao u igru u 82. minutu.

Pogledajte kako na tabeli stoji Barselona, a kako Majorka:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: