Fudbal

RAJKOVIĆ DOMINIRA TOP5 LIGAMA U EVROPI: Neverovatan rekord Srbina - zaustavio i Barsu!

Autor Dušan Ninković

Predrag Rajković nanjbolje brani penale, kada je reč o golmanima u Top5 evropskih liga!

Izvor: MN Press

Srpski golman Predrag Rajković bio je jedan od najzapaženijih aktera na utakmici Barselone i Majorke (1:0) koja se igrala u okviru španskog prvenstva. Čuvar mreže koji je u najužem krugu igrača Piksi računa za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj nakon što je Mile Svilar odjavio reprezentaciju, istakao se u veoma važnom meču za svoj tim odbranjenim penalom, kada je zaustavio udarac Ilkaja Gundogana sa bele tačke.

Katalonci su na kraju stigli do pobede protiv tima koji se bori za opstanak u elitnom rangu španskog fudbala, ali je srpski golman pokupio komplimente za još jednu sjajnu partiju. Takođe, bivši golman Jagodine i Crvene zvezde pokazao je da je specijalista za udarce sa bele tačke, pošto je od sezone 2019/20 do sada odbranio čak devet penala i po tome mu nema ravnog u pet najboljih liga Evrope

Rajkovićeva odbrana nije bila dovoljna da Majorka izbegne poraz na jednom od najtežih gostovanja u ligi, ali postoje i daleko lakši mečevi na kojima će srpska kolonija sa najlepšeg ostrva u Mediteranu tražiti bodove. Rajković je ove sezone saigrač sa Matijom Nastasićem i Nemanjom Radonjićem, a trenutno su na 15. poziciji sa 27 bodova - osam više od Kadiza koji je na mestu koje vodi u niži rang.

Majorka je ove sezone napravila veliki rezultat u Kupu Kralja, a rival u finalu tog takmičenja biće im Atletik Bilbao. Trojica srpskih fudbalera mogli bi protiv Baskijaca da osvoje važan trofej, prvi za svoj klub nakon dve decenije čekanja.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: