Fudbal

PROVOKACIJE, UDARAC GLAVOM, PA OTKAZ: Burno u Seriji A, čeka se da liga odredi kaznu! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Pričao je Roberto D'Aversa da je udario napadača Verone jer je isprovociran, izvinjavao se, ali sada je ipak dobio otkaz. I to nije sve.

Izvor: Cristiano Mazzi/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dobili smo i epilog skandala nakon meča Lećea i Verone u Seriji A. Pobedila je ekipa Helasa 1:0, a nakon utakmice trener Lećea Roberto D'Aversa je udario glavom napadača rivala Tomasa Henrija. Izvinio se, klub je prvo osudio njegov potez, a onda je rešio da ga suspenduje. 

"Nakon incidenata koji su se desili na kraju meča Leće-Verona Leće objavljuje da je otpustilo trenera Roberta D'Aversu. Zahvaljujemo se treneru i njegovom stručnom štabu na njihovj saradnji", navodi se u zvaničnom saopštenju kluba.

Svakako je Leće bilo u seriji jako loših rezultata sa jednom pobedom na poslednjih 12 mečeva, a uz to neće ovo biti kraj kazni za nekadašnjeg vezistu Sijene, Sampdorije i Milana. Očekuje se da Serija A izrekne dugoročnu suspenziju za 48-godišnjeg stručnjaka. Pogledajte kako je on napao protivničkog igrača na prošlom meču: 

Do kraja sezone Leće čeka teška borba za opstanak. Tim je skupio 25 bodova, na bod je od zone ispadanja, a naredni meč igraju u gostima protiv poslednjeplasirane Salernitane.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: