Fudbal

SRBIJA IZGUBILA ALEKSANDRA PAVLOVIĆA! Nemci nam uzeli najtalentovanijeg igrača Bajerna!

Autor Dušan Ninković

Mladi fudbaler postaće reprezentativac Nemačke, a ne Srbije.

Izvor: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije neće moći da računa na Aleksandra Pavlovića (19) u budućnosti - on će već u martu debitovati za Nemačku i tako zauvek zatvoriti vrata nacionalnom timu zemlje iz koje vodi poreklo! Kako na naslovnoj strani prenosi dobro obavešteni "Bild" - a to onda nije šala - Pavlović će se naći na martovskom spisku selektora Julijana Nagelsmana, kao zamena za Leona Gorecku.

Talentovani vezni fudbaler Bajerna tako će imati priliku da debituje za nacionalni tim na prijateljskim mečevima protiv Francuske (23. mart) i Holandije (26. mart), ali i da ubedi selektora da mu je mesto na Evropskom prvenstvu. Podsećamo, tokom predstojećeg leta EURO će se igrati baš u Nemačkoj, a domaćin želi da napravi veliki rezultat nakon nekoliko godina u kojima je pružao partije ispod proseka.

Kao jedan od igrača koji bi mogli da promene krvnu sliku tima ističe se Pavlović. Aleksandrovi roditelji su Srbi, ali je on rođen u Minhenu i čitavu svoju karijeru gradio je kroz nemački fudbal. Pored nastupa za Bajern iz Minhena nosio je i dres reprezentacije do 20 godi na na dve utakmice, a u prethodnom periodu se pominjalo da će nacionalni tim sačekati kako bi ga u A reprezentaciju postepeno uveo tek posle Evropskog prvenstva. Sada je očigledno došlo do promene plana...

Na to su sigurno uticale i neverovatne partije koje pruža ove sezone u dresu najslavnijeg nemačkog tima. Nakon što je prošle sezone prekomandovan u seniorski tim, sada je već stanadardan prvotimac sa 14 nastupa u svim takmičenjima. U tekućoj sezoni Bundeslige ima dva gola i dve asistencije, a nedavno je bio starter i odigrao svih 90 minuta na meču protiv Lacija, u nokaut fazi Lige šampiona.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: