Fudbal

PARTIZAN BEZ POLA TIMA BRANI PRVO MESTO U SUPERLIGI: Jedna pozicija problem, otpala i dva stranca!

Autor Dušan Ninković

Trener Igor Duljaj najavio promene u timu Partizana jer nekoliko igrača nije spremno.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana borbu za šampionsku titulu u Srbiji nastavljaju utakmicom protiv Napretka iz Kruševca na svom terenu, a trener Igor Duljaj imaće velikih problema pred taj meč. Šef stručnog štaba crno-belih hvalio je svoje igrače nakon 172. večitog derbija, ali bi gostovanje Zvezde moglo da se ispostavi kao problematično jer nekoliko fudbalera nakon tog meča ne mogu na teren!

Kapiten Svetozar Marković bio je pod znakom pitanja i za derbi, odlučeno je da igra tek nakon poslednjeg treninga, a defanzivac bi sada mogao da dobije priliku da se odmori. Pred utakmicu sa Zvezdom čitave nedelje nije trenirao, a ekipi Partizana sigurno će značiti da kapiten prvo sanira povrede, pa zatim kroči na teren.

Problem za crno-bele je, a to je Duljaj otkrio na konferneciji, udarac koji je dobio Bojan Kovačević! "I Bojan Kovačević je doživeo nezgodnu povredu koja bi mogla da ga odvoji nekoliko dana od terena. Videćemo smemo li da rizikujemo sa njim. Sve zavisi od današnjeg treninga i procene lekara. Nikad neću tražiti da neko igra na silu", rekao je trener Partizana o velikom problemu koji ima.

Ukoliko Marković i Kovačević ne budu mogli da se nađu na terenu, mesto u poslednjoj liniji gotovo sigurno zauzeće Aleksandar Filipović, a pitanje je ko će mu biti saborac na mestu štopera. Do sada je Partizan baš na tom mestu držao bonusa, a sada neće imati tu opciju - verovatno će u poslednju liniju Siniša Saničanin ili Natan de Medina.

Mladi fudbaler u timu bio bi u tom slučaju Samed Baždar! "Saldanja neće biti u protokolu. Jedva je izašao na derbi i proveo ono vreme na terenu. Zahid dugo vuče problem zadnje lože, tu smo u problemu. Protiv Zvezde su sami momci zahtevali da igraju, a kasnije Saldanja i Zahid tražili izmene. Igrači su ispražnjeni posle derbija, ali kad su ostali sa čovekom manje pokazali su koliko im je stalo do kluba i navijača. Verujem da ćemo imati snage", zaključio je Duljaj!

Podsećamo, meč Partizana i Napretka igra se u sredu od 16:55 na stadionu u Humskoj. Crno-beli će pokušati da osvoje tri boda i sačuvaju prvo mesto na tabeli, dok će Zvezda nešto kasnije u toku dana igrati protiv Radničkog u Nišu i ponovo pokušavati da pritisne najvećeg rivala.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: