Fudbal

KAKVA DRAMA, ARSENAL PROŠAO TEK POSLE PENALA! Grujić pogodio u Ligi šampiona, ali je Raja JUNAK!

Autor Nemanja Stanojčić

Barselona i Arsenal prošli su u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

Barselona i Arsenal prošli su u četvrtfinale Lige šampiona. Španski tim je uspeo da reši pitanje pobednika mnogo ranije i da izbegne dramu protiv Napolija, dok je engleski tim tek posle izvođenja penala uspeo da slomi otpor Porta. Raja je odbranio dva penala, a Marko Grujić je pogodio u penal seriji što nije bilo dovoljno!

Barselona je prva završila posao i prošla među osam najboljih. Na svom terenu je pobedila Napoli sa 3:1 (2:1). Pre meča je prvi čovek gostiju Aurelio de Laurentis rekao da je spremio premije za svoje igrače od 10 miliona evra za pobedu, ostali su i bez tog novca i bez prolaska dalje.

Poveo je španski tim već u 15. minutu posle gola Fermina Lopeza, a već dva minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0. Rafinja je šutirao, pogodio stativu, lopta se odbila pravo na nogu Žoaa Kansela koji je rutinski smestio u mrežu. Italijani su uzvratili u 30. minutu preko Rahmanija i najavili neizvesnost. Krenuli su sa napadima u drugom delu, pokušali da izjednače, Osimen je tražio i penal, ništa od toga nije se dogodilo. Onda je u 83. minutu usledila najlepša akcija na meču koju je završio Robert Levandovski i tako stavio tačku.

Izvor: Lluis GENE / AFP / Profimedia

Arsenal je u 41. minutu poveo preko Trosara posle fantastične asistencije Edegora. Imao je nekoliko prilika da udvostruči prednost, nije ih iskoristio, pa je u 78. minutu konačno zatresao mrežu. Međutim, VAR je poništio taj pogodak zbog faula Haverca. Imali su Žezus i Saka šanse u nastavku, nisu ih realizovali, što je značilo i da meč odlazi u produžetke. Pred početak dodatih pola sata u igru je ušao Marko Grujić umesto povređenog Varele. Ni posle toga nije bilo golova, pa je meč otišao na penale.

U prvoj seriji Edegor i Akino su pogodili, Haverc je bio siguran u drugoj seriji, a onda je Raja odbranio šut Vendela. U trećoj seriji Saka je šutirao snažno i precizno, pa je onda loptu uzeo Marko Grujić. Raja je zakačio loptu, ali je završila u golu. Rajs je šutirao zatim po sredini gola, a Galenov šut je odbranio Raja i to je bio kraj!

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona na programu je u petak.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: