Fudbal

ZVEZDIN FUDBALER ZAVRŠIO SEZONU: Mora na operaciju - ne igra do septembra!

Autor Dušan Ninković

Prvotimac Crvene zvezde Vladimir Lučić neće se vratiti na teren sve do jeseni.

Izvor: MN Press

Talentovani fudbaler Crvene zvezde Vladimir Lučić (21) neće se vratiti na teren do kraja tekuće sezone! Na prvenstvenoj utakmici protiv TSC-a on je povredio ligamente kolena, a crveno-beli su saopštili da krilnog napadača čeka pauza od šest meseci!

Lučić se povredio tokom gostovanja TSC-u u Bačkoj Topoli, u okviru 23. kola Superlige Srbije, a teren je morao da napusti već tokom prvog dela meča. Na snimku je delovalo da je Lučić doživeo povredu bez kontakta sa protivničkim igračem, a trener Vladan Milojević morao je da reaguje i odmah na teren pošalje drugog bonusa - Marka Stamenića, koji je kasnije bio starter u 172. večitom derbiju.

Krilni napadač Crvene zvezde nije se našao u konkurenciji za meč protiv Partizana, a neće ga biti na terenu ni u nastavku sezone. Lučić će do kraja marta biti podvrgnut operaciji, a zatim sledi dug oporavaka od jedne od najtežih povreda u svetu fudbala. Očekuje se da Vladimir Lučić tek u septembru ponovo bude u punom takmičarskom ritmu.

Lučić je ponikao u redovima Crvene zvezde, a zatim se kroz pozajmice u Grafičaru, IMT-u i Čukaričkom izborio za šansu u seniorskom timu. Ove sezone je na 23 meča u Superligi Srbije upisao gol i pet asistencija, a treneri Barak Bahar i Vladan Milojević često su ga koristili kao bonusa u startnoj postavi. Odigrao je 200 m inuta na šest mečeva u Ligi šampiona, dok je u Kupu Srbije za 45 minuta upisao gol protiv Radničkog iz Niša.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: