Fudbal

OGROMAN SKANDAL U LIGI ŠAMPIONA! Mikel Arteta vređao mrtvu majku protivniku?!

Autor Dušan Ninković

Trener Arsenala mogao bi da bude žestoko kažnjen ako se ispostavi da je optužba tačna.

Izvor: Twitter/footballontnt/printscreen

Fudbaleri Arsenala igraće u četvrtfinalu Lige šampiona nakon što su u Londonu, posle boljeg izvođenja udaraca sa bele tačke, eliminisali Porto. Slavni portugalski tim imao je gol prednosti iz prvog meča, momci iz Londona su to nadoknadili, a zatim je odluka pala nakon penala. Ipak, ovaj meč obeležio je i detalj o kojem će u narednim danima pričati čitava Evropa!

Navodno, španski trener Mikel Arteta vređao je tokom meča porodicu svog kolege Serđa Konseisaa, trener Porta. Između ostalog, nekadašnji portugalski fudbaler, otkrio je da je Arsenalov šef struke uputio pogrdne reči i na račun njegove majke, koja je preminula! Pogledajte razgovor dvojice trenera na kraju meča:

"Tokom utakmice on se okrenuo prema klupi i na španskom uvredio moju porodicu. Na kraju sam hteo da pričamo jer osoba koju je uvredio više nije među nama", rekao je Konseisao, verovatno misleći na preminulu majku i dodao: "Trebalo bi više da se posveti svom timu, ima igrače koji mogu da igraju mnogo bolje."

Mikel Arteta nije želeo da komentariše optužbe sa kojima se suočava, a u narednim danima sigurno će biti više detalja o sukobu dvojice trenera sa Pirineja. Konseisao nije prvi put u sukobu sa trenerima engleskih klubova - u prethodnim godinama imao je problem sa Pepom Gvardiolom, ali i Tomasom Tuhelom dok je Nemac vodio Čelsi.

Podsećamo, u četvrtfinalu Lige šampiona ove sezone igraće Real Madrid, Mančester siti, Bajern, Pari Sen Žermen, Barselona i Arsenal, dok ćemo imena poslednja dva tima saznati u sredu uveče. Preostali parovi su Atletiko Madrid - Inter (prvi meč 0:1) i Borusija Dortmund - PSV (prvi meč 1:1).

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: