Fudbal

HTEO DA OSTAVI FUDBAL, SADA SRBIJA PRIČA O NJEMU! Navijač Zvezde skinuo Partizan s vrha, otac mu odmah poslao poruku

Autor Mladen Šolak

Priča o heroju šokantne pobede Napretka protiv Partizana u Humskoj

Izvor: MN Press/Instagram/Majdevac9

Napredak je pobedio Partizan u Humskoj, a heroj Kruševljana je Andrija Majdevac. Strelac jedinog gola na meču veliki je navijač Crvene zvezde i u mladosti je često objavljivao svoje fotografije sa stadiona "Rajko Mitić", gde je sa Delijama na severnoj tribini pratio utakmice crveno-belih.

Odmah posle utakmice, njegov otac Slavoljub objavio je Andrijinu fotografiju iz detinjstva, na kojoj nosi Zvezdin dres. "Ne veruje im sine i ponosan budi, što zvezdaško srce bije ti iz grudi", objavio je otac Napretkovog heroja, ali i heroja navijača Zvezde.

Pogledajte Andrijine fotografije:

Andrija Majdevac (26) đak je Napretka, svojevremeno je bio omladinski reprezentativac Srbije, a sada je u matičnom klubu kao pozajmljeni igrač Debrecina. Iz Kruševca je odlazio i u Balzan na Malti, potom je igrao za AEL Limasol na Kipru, Etnikos iz iste zemlje, pre godinu i po stigao je i u Novi Pazar, a prošlog septembra je otišao u Mađarsku. U Kruševac se vratio ovog januara.

Ipak, Napredak nije verovao u njega kao što sada veruje, a u jednom trenutku je hteo i da ostavi fudbal. "Te 2015. godine bio sam blizu da kažem zbogom fudbalu, evo i zašto. S Napretkom sam kao 16-godišnjak potpisao profesionalni ugovor, već sa 17 debitovao u Super ligi. Trener je bio Slavko Matić, poštovao sam ga mnogo, a on je baš voleo mlade igrače. Odigrao sam pet utakmica, a već me je tražio Lajpcig. Međutim, nisam mogao da odem. Nudili su 150.000 evra, istina bili su još drugoligaši, ali to je period kad je Red bul ušao kao sponzor u klub. Te sezone smo u baražu za opstanak i ispali od Metalca. Ujedno sam bio i omladinski reprezentativac kod selektora Branislava Nikolića, jedini napadač uz mene bio je Luka Jović. Stigao je i poziv za gostovanje Portugalu, u isto vreme kad se igrao i baraž, a umesto Matića za trenera je došao Ljubiša Stamenković Piskavac. Tadašnja uprava je insistirala da ostanem za baraž, nisu me ni obavestili da sam dobio reprezentativni poziv. Naravno, nisam se pojavio na prozivci i kako bih kad nisam znao gde bi trebalo da idem", rekao je on za "Sportski žurnal".

Svestan je Majdevac da je selektor pomislio da glumi. "To je bilo i razumljivo, posle toga nikada više nisam bio u ni u jednoj reprezentativnoj selekciji. Ne znam šta je gore moglo da se dogodi, to ili što sam u oba meča baraža bio 19-ti igrač i utakmice gledao sam s tribina. Bio sam dete i bukvalno potonuo, razočarao u ljude. Sve to me je kao čoveka povredilo, nisam zlopamtilo, ne krijem da bih i pored svega voleo da jednog dana opet budem u Napretku. Sad, iako se uprava promenila, nije vreme za takav potez. Bilo i ne ponovilo se, fudbal mi se više nije igrao sve dok nisam otišao na Maltu".

Ove srede, Majdevac je fudbaler o kojem priča Srbija.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: