Fudbal

LUDNICA U MADRIDU, ATLETIKO JE NEUNIŠTIV! Ovo su svi učesnici četvrtfinala Lige šampiona

Autor Mladen Šolak

Spektakularan kraj dvomeča i osmine finala! Jan Oblak "skidao" penale, a Lautaru Martinezu nije ni morao!

Izvor: Cordon Press / ddp USA / Profimedia

Atletiko Madrid eliminisao je Inter i ušao u četvrtfinale Lige šampiona kao poslednji tim koji je ispisao svoje ime na kuglici za žreb! Posle ukupnog rezultata 2:2 u dvomeču, Jan Oblak je blistao pri izvođenju penala, odbranio je dva, a poslednji je Lautaro Martinez iskoristio da visoko prebaci gol i sve je bilo gotovo, Španci su opet ušli među najboljih osam.

Inter je u Madridu poveo u 33. minutu, golom Federika Dimarka i kada se učinilo da nerazuri sa ukupnim vođstvom 2:0 imaju "zicer" za plasman, ipak se ispostavilo da nije baš tako. Domaćin, godinama i godinama kaljen u ovakvim dvomečima, odlično je znao da mora odmah da uzvrati i to je uradio. Antoan Grizman je dao gol za 1:1 u 35. minutu, a onda je u potpunoj drami, tri minuta pre kraja, Memfis Depaj na asistenciju Kokea doneo 2:1. Bio je to rezultat koji je odveo dvomeč u produžetke, pa u penale, gde je Slovenac Oblak pokazao još jednom kakav je majstor. Odbranio je penale Aleksisu Sančezu i Daviju Klasenu, a Lautaru i nije morao, jer je promašio ceo gol u petoj seriji.

Izvor: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

U prvom meču u Milanu Inter je pobedio 1:0 golom Marka Arnautovića, ali je ta prednost bila nedovoljna za revanš u glavnom gradu Španije i za prolaz. Uz Atletiko, u četvrtfinale plasirali su se Atletiko Madrid, Arsenal, Barselona, Pari Sen Žermen, Borusija Dortmund, Bajern, Mančester siti i Real Madrid! Žreb je zakazan za petak od 12 časova.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: