Fudbal

NEKADAŠNJI AS PARTIZANA OPET U SRPSKOM FUDBALU: Čeka ga baš težak zadatak od starta

Autor Mladen Šolak

Član šampionskih generacija crno-belih na teškom zadatku u Prvoj ligi Srbije

Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Nekadašnji as Partizana Darko Tešović preuzeo je prvi tim RFK Novi Sad 1921, koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije i posle 24 odigrane utakmice poslednji je na tabeli. Prethodni trener bio je Vidak Bratić, nekadašnji fudbaler Zvezde i dugogodišnji asistent Nenada Lalatovića.

Novi Sad je objavio da je saradnju sa Tešovićem dogovorio do kraja sezone i ne očekuje ga jednostavan posao u borbi za opstanak. On je poslednji angažman imao u inostranstvu i od 2020. do 2023. radio je kao saradnik Vladana Milojevića, inače svog kuma, u Al Ahliju iz Džede, AEK-u iz Atine i El Etifaku iz Damama.

Trenersku karijeru počeo je u mlađim kategorijama beogradskog Radničkog. Nakon toga je prešao u mlađe kategorije Partizana. U sezoni 2016/17. bio je prvi put saradnik Vladanu Milojeviću u Panioniosu. Samostalno je vodio Radnički iz Nove Pazove, Radnički iz Kragujevca, Mačvu iz Šapca, Novi Pazar i Radnički iz Sremske Mitrovice.

Naravno, Tešović iza sebe ima bogatu igračku karijeru. Nastupao je za FK Partizan sa kojim je u šest takmičarskih sezona osvojio četiri prvenstvene titule i dva kupa. Nakon Partizana odlazi u grčki Etnikos, a karijeru završava u Budućnosti Banatski Dvor.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt