Fudbal

PREMINULA ĆERKA (36) POZNATOG SRPSKOG TRENERA: Bio je šampion sa Obilićem i poslednji selektor SCG

Autor Dušan Ninković

Tužne vesti stižu iz porodice Dragana Okuke.

Izvor: MN Press

Velika tragedija zadesila je poznatog srpskog  fudbalskog trenera Dragana Okuku i njegovu porodicu. Njegova ćerka Žana preminula je u 36. godini života.

Žana je rođena 14. jula 1988. godine, a porodica se od nje oprostila emotivnom porukom. "Draga naša Žanki, prerano si otišla od porodičnog gnezda do dalekih zvezda. Tvoja svetlost, dobrota i sjaj pratiće nas do kraja života. Nećemo živeti od sećanja jer tu si s nama zauvek", navode. Sahrana će se obaviti u petak, 15. marta u 12 časova na groblju Orlovača.

Dragomir "Dragan" Okuka bio je više od decenije prvotimac mostarskog Veleža, uz jednu sezonu koju je proveo na pozajmici u Leotaru iz Trebinja. Poslednje četiri godine karijere proveo je u dalekoj Švedskoj, a svojevremeno je upisao devet nastupa za mladu i olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije.

Trenersku karijeru počeo je u Bečeju tokom sezone 1995/96, a kasnije su se ređali Čukariki, Obilić, podgorička Budućnost, Vojvodina i brojni inostrani klubovi. Godinama je radio u klupskom fudbalu u Evropi i Aziji, ali i kao selektor pošto je pre gotovo dve decenije predvodio mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore.

Njegov sin Dražen (38) igrao je u karijeri za Čukarički, Kapošvar, Diošđer i MTK iz Budimpešte.

(MONDO/D. N.)