Fudbal

OVDE NEMA PENALA ZA PARTIZAN! Zdravko Jokić: Pogledajte golmana, to je kraj priče

Autor Mladen Šolak

Sudijski ekspert oglasio se povodom odluke koja je naljutila crno-bele.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Prema mišljenju sudijskog eksperta Zdravka Jokića sudija Nikola Radaković doneo je ispravnu odluku kada nije dosudio penal za Partizan na utakmici protiv Napretka. U duelu napadača crno-belih Nemanje Nikolića i golmana gostiju Vladimira Savića on ne vidi elemente faula.

"Više puta u našim emisijama ponavljamo da je razlika kad startuju golman i igrač. Kad reaguje golman, a onda dođe do sudara sa igračem, onda nema prekršaja. Nikolić ovde udara kratko loptu, a kad golman udara loptu i ona odlazi onako kako je golman izbio i po inerciji dolazi do sudara koji nije kažnjiv. Kad bi bio odbrambeni igrač, bilo bi drugačije, ali da ne zbunjujemo. Ovde je golman odigrao loptom i cela priča je završena. Nema penala", rekao je Jokić za TV Arena sport.

Da li je golu Napretka prethodio prekršaj Ovusua? "To se dešava na drugoj polovini terena, odakle kreće akcija završena pogotkom. Kad pogledamo snimak, videćemo da ne možemo baš da tvrdimo šta se desilo, jer se od igrača Partizana okrenutog leđima ne vidi... Ne postoji jasan snimak da vidimo da li je bilo onoga na šta se žali Partizan", rekao je Jokić.

Da li je bio penal za Partizan zbog igranja rukom igrača Napretka u nadoknadi vremena? "Sudije su i u nadoknadi donele dobru odluku, lopta je u prirodnom položaju, lopta pada odozgo, nema pokreta rukom, ona dolazi na ruku koja je u prirodnom položaju, ne pravi pokret, prirodnu prepreku... Dobra odluka sudija".
Jokić je pohvalio rad arbitra Radakovića. "Mogu reći sve najbolje, sudija je sudio vrlo dobro, pokazao da može da podnese pritisak i da donese tačne odluke pod pritiskom ne samo igrača, klupa, već i pritiskom značaja utakmice. Igralo se celo drugo poluvreme u kaznenom prostoru gostiju, a sudija je bio miran, skoncentrisan, fokusiran, atmosfera nije uticala na njega, zadržao je mirnoću, umerenost. Vrlo dobro suđenje mladog sudije na koga sudijska komisija sigurno može da se osloni"

Porazom protiv Napretka i kasnijom pobedom Crvene zvezde protiv Radničkog iz Niša, crno-beli su ispustili prvo mesto na tabeli Superlige i sada su na čelu crveno-beli, branioci titule.