Fudbal

SRBIN OBRUKAO DINAMO ZAGREB! Katastrofa hrvatskog prvaka u Evropi

Autor Mladen Šolak

Hrvatski tim bolno eliminisan iz Konferencijske lige. Andrija Živković bolan poraz pretvorio u katastrofu.

Izvor: Marko Lukunic / Pixel Media / Profimedia

Dinamo Zagreb eliminisan je iz Evrope, jer ga je PAOK pobedio u Solunu 5:1! Hrvatski šampion otišao je na stadion "Tumba" u Solunu sa prednošću iz Zagreba 2:0, ali je u Grčkoj doživeo potpuni potop.

Srpski internacionalac Andrija Živković dao je peti i poslednji gol za PAOK na utkamici, udarcem iz penala u 88. minutu! Tako je samo zaokružio katastrofu tima sa "Maksimira", koji je razočaravajuće počeo evropsku sezonu prošlog leta, eliminacijama iz kvalifikacija za Ligu šampiona (protiv AEK-a), pa Lige Evrope (protiv Sparte iz Praga), a onda je u Konferencijskoj ligi prošao grupu i ispisao klupsku istoriju eliminisavši Betis u plej-ofu. U osmini finala sve je delovalo mnogo bolje za hrvatski tim posle zagrebačkih 2:0, a onda se gostovanje u Solunu pretvorilo u katastrofu.

Andrija Živković (27) igra za PAOK od 2020. godine i bio je na terenu i u maksimirskom porazu. Zajedno sa saigračima našao je način da uzvrati hrvatskom prvaku i da izbori plasman solunskog tima u četvrtfinale evropskog takmičenja. Žreb će biti održan u petak.