Fudbal

PIKSI, TERZIĆ, DULJAJ, MILOJEVIĆ... SVI U REDU ZA SAUČEŠĆE: Potresan oproštaj od Žane Okuke (36), dirljiv govor oca

Autor Nemanja Stanojčić

Od Žane Okuke, ćerke Dragomira Okuke, oprostili su se mnogi...

Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

Ćerka proslavljenog trenera Dragomira Okuke je preminula, Žana Okuka (36) sahranjena je danas na groblju "Orlovača". Od nje su došle da se oproste mnoge poznate ličnosti, kako iz sveta sporta, tako i iz drugih sfera javnog života. Nažalost, izgubila je bitku sa teškom bolesti...

Njen otac Dragomir održao je potresan govor, a od nje su se oprostili selektor Dragan Stojković, generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić, sportski direktor Mitar Mrkela, treneri Zvezde i Partizana Vladan Milojević i Igor Duljaj... Bili su tu još i Vladimir Petrović Pižon, Ljubiša Tumbaković, Milan Lane Jovanović, Simo Krunić, Boško Đurovski, Zoran Bata Mirković, Ivica Iliev.

Dragomir je pročitao pismo koje je mnogima nateralo suze na oči. "Žana je rođena u Švedskoj gde je njen tata igrao fudbal i zvao je njegova mala kukuljica. Njenim rođenjem zaokružena je porodica čiji život je bio bajka. Plenila je energijom, osmehom, okružena je bila ljubavlju i pažnjom, svi su je beskrajno voleli. Njen život bio je slika uspeha i na profesionalnom i privatnom planu. Pre nekoliko godina pojavili su se prvi znaci bolesti i ništa nije ukazivalo na ovakav ishod", izgovarao je on sa knedlom u grlu.

Uz mnogo poteškoća nastavio je da čita pismo. "Žana se posvetila bolesti sa velikim oprezom, išla je na kontrole, život je išao dalje, predano je radila i pratila tatinu i bratovu fudbalsku karijeru. Svoju sreću podelila je sa Jakšom, bili su divan par, za svakoga je imala razumevanje i lepu reč, uvek spremna da pomogne. Borila se uporno u bolnicama u Beogradu i Parizu, nadala se, želela da živi. Neprijatelj je bio surov i jači. Do zadnjeg momenta bila je okružena brigom i ljubavlju. Draga Žana, dok god nam srca teško kucaju i suze teku same, tvoj prerani odlazak ostavio je prazninu. Naša bol je činjenica da si morala da podneseš užasan teret bolesti. Sećamo se tvojih ambicija i nedosanjanih snova, to nas boli", završio je Dragomi Okuka.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: