Fudbal

FUDBALER JUNAJTEDA NAJVEĆA MISTERIJA PREMIJER LIGE! Povređen 240 dana, a kao da je nestao!

Autor Dušan Ninković

Talentovani levi bek Tajrel Malasija ove sezone nije bio ni blizu da kroči na teren.

Izvor: Mark Pain / PA Images / Profimedia

Slavni Mančester junajted i ove godine ima problem da ispuni očekivanja svojih navijača, ali sada se pored dešavanja na terenu fanovi engleskog tima brinu i oko drugih stvari - jedan od njihovih fudbalera kao da nestao! Poslednji meč u dresu Mančester junajteda Tajrel Malasija (24) odigrao je 28. maja 2023. godine, u poslednjem kolu prethodne sezone Premijer lige. U pobedi nad Fulamom igrao je svih 90 minuta, a verovatno niko nije pretpostavljao da će proći skoro godinu dana pre nego što ponovo kroči na fudbalski teren!

Navijači Mančester junajteda sada su već zabrinuti za mladog levog beka iz Holandije. Nekadašnji fudbaler Fejnorda ne može na teren zbog povrede, ali problem nastaje što se on izuzetno retko pojavljuje u javnosti! Recimo, poslednja objava na Instagramu mu je od 11. jula prošle godine, dok je na Tviteru poslednju objavu imao pet dana kasnije. Oni koji detaljno prate dešavanja u Junajtedu tvrde da se Holanđanin ne primećuje ni na fotografijama sa timskih večera, slikama iz svlačionice ili na stadionima gde njegovi saigrači vode borbe - što dodatno podgreva sumnje.

Što se tiče Mančester junajteda, oni za sada ne paniče - na konferenciji održanoj 15. marta 2024. godine saopšteno je da Tajrel Malasija rani na povratku i da je blizu poptunog oporavka. O rokovima je teško govoriti, a pitanje je i da li bi navijači slušali takve priče pošto prethodnih meseci nisu baš stekli poverenje u ono što radi engleski velikan.

Zvanično, Malasija je povređen preko 240 dana u nizu, što je mnogo i za daleko starije fudbalere. Holandski levi bek u prethodnoj sezoni nije propustio nijedan meč Mančester junajteda zbog povrede, dok je u poslednjoj sezoni koju je igrao za Fejnord - a nastupio je čak 50 puta u svim takmičenjima - propustio samo tri meča.

Inače, Tajrel Malasija je već punih deset godina reprezentativac Holandije i prošao je kroz nekoliko mlađih kategorija pre nego što je obukao dres seniorskog tima. Nastupao je za mlade reprezentacije čak 34 puta, dok u seniorskom timu Holanđana ima devet upisanih nastupa. Poslednji od njih u junu 2023. godine, na meču polufinala Lige nacija protiv Hrvatske.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: