Fudbal

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE I PARTIZANA JEO SAMO NOĆU! Špagete prstima, pa golčina u Evropi! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler brojnih srpskih klubova zbog ramazana jeo samo noću.

Izvor: MN Press

Jedan od stranaca koji su ostavili najdublji trag u Superligi Srbije jeste kamerunski napadač Abubakar Oumaru. Stigao je 2009. godine u Crvenu zvezdu iz Kine, na preporuku čuvenog Milana Živadinovića, a zatim je nastupao za još četiri ekipe u elitnom rangu srpskog fudbala. Nakon što ga je Vladimir Petrović Pižon "precrtao" na Marakani obukao je dres OFK Beograda, a zatim i novosadske Vojvodine.

Upravo iz tog perioda jedna je od najzanimljivijih anegdota Abubakara u srpskom fudbalu. Sa novosadskim timom pripremao se za evropski meč protiv Rapida iz Beča, ali zbog veoma strogih pravila koja važe tokom ramazana Umaru nije smeo da unosi hranu u organizam tokom dana. To je brinulo klupske čelnike Vojvodine, koji su pokušavali da ga ubede kako je za njegovo zdravlje bitno da nešto pojede pre meča.

Fudbaler koji je kasnije nosio dres Partizana, a karijeru završio u Napretku iz Kruševca, odbijao je da prekrši jednoj od najstrožih verskih pravila. Zapravo, prve zalogaje hrane i to "s nogu" uzeo je tek nakon što je sačekao prvi sumrak...

"Povodom ramazana i iftara setio sam se malo pre sa prijateljem jednog sjajnog detalja u vezi utakmice Vojvodina - Rapid Beč u Ligi Evrope u Novom Sadu pre dosta godina. Ceo taj dan smo bukvalno na kolenima molili Abubakara da pojede nešto pre utakmice da ne bi kolabirao na terenu. On kao dobar musliman nije hteo da prekrši stroga verska pravila. Zajedno sa njim smo čekali prvi sumrak pre utakmice i mimo svih UEFA pravila prošvercovali u svlačionicu u alu celofanu špagete iz obližnjeg restorana. Zaboravili smo u toj trci viljušku i kašiku. Kako je te špagete Abu spretno pojeo golim rukama nikad to neću zaboraviti. Uhvatio jedan kraj jednom a drugi drugom rukom i polako ih, dok se jos puše, spuštao niz grlo zvaćući na brzinu. Kad je završio, samo je rekao 'Sad sam dobro'. Zabio je sjajan gol", napisao je na Tviteru Miodrag Milošević.

Meč Vojvodine i Rapida odigran je u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Novosađani su pred desetak hiljada navijača upisali pobedu (2:1), ali je poraz u Beču (2:0) bio koban za evropske ambicije Vojvodine. Inače, u generaciji kojoj je pripadao i Abubakar Oumaru igrali su Miroslav Vulićević, Marko Poletanović, Almami Moreira, Petar Škuletić... Pogledajte detalje sa tog meča:

Vojvodina - Rapid 2:1
Izvor: YouTube/FK Vojvodina

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: