Fudbal

POZNATI FUDBALER SKLONJEN IZ REPREZENTACIJE! Tvrdi da je sve izmišljeno, istraga je pokrenuta

Autor Nemanja Stanojčić

Frančesko Aćerbi izbačen je iz reprezentacije Italije zbog optužbi za rasizam.

Izvor: Spada / LaPresse / Profimedia

Inter i Napoli odigrali su derbi kola u Seriji A i meč je završen bez pobednika (1:1). Međutim, posle tog meča najmanje se priča o golovima, već je glavna tema rasizam. Defanzivac gostiju Žuan Žesus optužio je štopera domaćina Frančeska Aćerbija da ga je vređao na rasnoj osnovi tokom utakmice.

Čak je u jednom momentu prekinuo meč i prišao sudiji La Peni da se žali na to. Aćerbi je sve demantovao, ali ga ni to nije spasilo. Sklonjen je iz reprezentacije Italije. Došao je na okupljanje gde su mu selektor Lućano Spaleti i saradnici objasnili da je bolje da ne igra na predstojećim utakmicama u martu protiv Venecuele i Ekvadora, dok se ne završi istraga koju je pokrenuo tamošnji fudbalski savez.

"Vređao me je na rasnoj osnovi, ali mi je odmah posle meča prišao i izvinio se. Kada sudija svira kraj, sve se zaboravlja i idemo dalje. Znam da je Aćerbi dobar momak, izvinio se čim je shvatio da je preterao zbog određenih reči. Pametan je, nadam se da će naučiti iz ovoga", rekao je Žesus.

Zbog svega ovoga oglasili su se iz Italijani. "Aćerbi je došao na okupljanje u Rim i zbog ozbiljnih optužbi i incidenta koji se dogodio objasnili smo mu da je bolje da ne bude sada u ekipi. Iz njegovog ugla ništa loše se nije dogodilo i tvrdi da nije bilo nikakvih uvreda na rasnoj osnovi. Uprkos svemu tome doneli smo ovakvu odluku za dobrobit i igrača i nacionalnog tima. On će se vratiti u klub, dok će njegovo mesto zauzeti Đnaluka Manćini", piše u saopštenju.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: