Fudbal

URADIO ŠTA JE PIKSI HTEO I OPET JE TU! Kako se "precrtani" Luka Jović vratio u reprezentaciju

Autor Mladen Šolak

Napadač reprezentacije Srbije ponovo je deo nacionalnog tima

Izvor: Antonio Ahel/ATA images

Luka Jović napravio je veliki napredak ove zime u Milanu i zaslužio poziv nazad u reprezentaciju. Iako ga je selektor Dragan Stojković Piksi jesenas "precrtao" i poručio mu da mora bolje, nekadašnji centarfor Real Madrida uradio je u međuvremenu šta je trebalo i počeo da igra odlično.

Nakon što je postigao osam golova u dresu roso-nera, Piksi je promenio odluku i pozvao ga u nacionalni tim za martovske utakmice protiv Rusije u Moskvi (četvrtak) i protiv Kipra u Larnaki (ponedeljak). Pogledajte slike sa treninga nacionalnog tima u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Luka Jović igrao je za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018, kao i na Mundijalu u Kataru 2022. Ovog proleća biće među konkurentima za mesto u timu koji će u junu otići na Evropsko prvenstvo - prvo za naš tim od leta 2000. godine.

Narednih nedelja odlučivaće se i o Jovićevoj sudbini u Milanu, gde još nije potvrđeno da će ostati i nakon juna. On je stigao u klub prošlog leta iz Fiorentine bez obeštećenja, na kraju prvog dela sezone ušao u ritam i praktično čitave zime bio veoma zapažen. Sada je na velikanu sa San Sira da odluči da li će ga zadržati.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: