Fudbal

OTKRIVENO ZAŠTO JE STANKOVIĆ SUSPENDOVAO PEŠIĆA! Mađari tvrde da je Aleksandar IZBAČEN iz ekipe!

Autor Dušan Ninković

Tokom veoma dobre sezone Ferencvaroš odlučio da suspenduje Aleksandra Pešića.

Izvor: MN Press

Srpski fudbaler Aleksandar Pešić sklonjen je iz tima Ferencvaroša, koji sa klupe predvodi Dejan Stanković, a dešavanja u toj mađarskoj ekipi već danima su glavna tema u zemlji. Po prvim informacijama koje su se pojavile Stanković i sportski sektor kluba sklonili su Pešića zbog sukoba sa golmanom i kapitenom Denesom Dubošem, reprezentativcem Mađarske. Pešić se iz Beograda oglasio o ovoj situaciji, ali deluje da mađarski mediji demantuju njegove reči!

Kako prenosi portal "nemzetisport" Aleksandar Pešić je sklonjen iz prvog tima zbog serijske nediscipline, odnosno niza prestupa koje je napravio, a od kojih je sukob sa kapitenom tek poslednji u nizu. Čak i kada bi se srpski napadač već u četvrtak javio u klub koji ga je kupio pre nekoliko meseci, on ne bi dobio priliku da trenira sa saigračima tokom reprezentativne pauze - odluka o suspenziji ostaje na snazi sve dok se sportski sektor mađarskog velikana ne predomisli o ovom slučaju.

Iskusni napadač u poslednje vreme nije starter u ekipi Dejana Stankovića i obično šansu dobija kao rezervista. Na prethodnom meču, protiv Puškaš akademije, za Pešića nije bilo mesta čak ni na klupi za rezervne fudbalere, što je podgrejalo priče o suspenziji srpskog napaača. Gotovo izvesno Aleksandra Pešića neće biti u nastavu ni nakon reprezentativne pauze, kada Ferencvaroš nastavlja šampionsku trku utakmicom 26. kola. Tim iz Budimpešte trenutno ima dva boda više i meč manje od najbližeg pratioca.

Podsećamo, Pešić je prethodngo leta stigao u Ferencvaroš iz Crvene zvezde. Na 29 odigranih mečeva upisao je 12 golova i šest assitencija, a sa mađarskim timom igrao je i u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, grupnoj fazi tog takmičenja i prolećnom delu sezone - gde je Olimpijakos bio bolji u oba meča.

Pre Ferencvaroša Pešić je u seniorskoj konkurenciji nastupao za Radnički iz Niša, OFI sa Krita, Šerif iz Tiraspolja, Jagodinu, Tuluz, Atalantu, Crvenu zvezdu, Al Itihad, Seul, Makabi iz Tel Aviva, Fatih Karagumruk i ponovo Crvenu zvezdu. Za seniorsku reprezentaciju Srbije odigrao je prijateljski meč protiv Ukrajine 2016. godine, dok u mlađim kategorijama ima 22 nastupa za nacionalne selekcije.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: