Fudbal

ŠANSA ZA JOVIĆA, MOŽE DA SPASI KARIJERU: Otvara mu se sve da bude prvi špic Milana!

Autor Nikola Lalović

Sada mora Luka Jović da krene sa golovima, jer mu se otvara velika šansa!

Izvor: CARLO HERMANN / AFP / Profimedia

Otvaraju se vrata Luki Joviću da se u narednih nekoliko meseci do kraja sezone izbori za mesto prvog špica u Milanu! Ove sezone je nakon prelaska iz Fiorentine bio rezerva iskusnom Olivijeu Žiruu, a sada je sve izvesnije da je vreme ozbiljnog fudbala za Francuza prošlo. 

Ovaj stameni 37-godišnji napadač je prema pisanju italijanskih medija dogovorio sve oko prelaska u MLS gde će biti zamena za verovatno najboljeg špica te lige ikada. Los Anđeles FC nije produžio ugovor sa Karlosom Velom i sada žele da dovedu Žirua kao njegovu zamenu.

Luka Jović je ove sezone na 24 utakmice dao osam golova, a ukoliko do kraja sezone uspe da uđe u formu mogli bi "rosoneri" da odluče da mu sledeće sezone daju već upražnjeno mesto prvog napadača. Nakon početaka u Crvenoj zvezdi on u Benfici nije igrao, ali je potom u Ajntrahtu odigrao dve odličlne sezone što mu je kupilo mesto u Real Madridu. Ipak u Madridu nikada nije dobio pravu šansu pa se vratio u Ajntraht na pozajmicu. Posle godinu dana u Fiorentini otišao je u Milan i sada ima šansu da sa 26 godina bude lider jednog velikog kluba.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: