Fudbal

OZBILJNA KAZNA ZA DUŠANA VLAHOVIĆA; Pobesneo na terenu, sad je surovo sankcionisan!

Autor Nikola Lalović

Dušan Vlahović je dobio verovatno najveću moguću kaznu u klupskom pravilniku.

Izvor: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Dušan Vlahović je bio jako nervozan na kraju meča sa Đenovom i samo minut pre kraja meča zaradio je dva ekspresna žuta kartona. Bio je besan na sudiju nakon što tokom celog meča njegov tim nije mogao da dođe do gola i isključen je. 

Disciplinska komisija nije bila previše stroga prema njemu i kaznila ga je sa samo jednom utakmicom neigranja, pa će Vlahović propustiti samo meč sa Lacijom u narednom kolu, ali Juventus neće trpeti ovakvu nedisciplinu. Prema navodima "Gazete delo sport" nekadašnji napadač Partizana i Fiorentine će skupo platiti svoj ispad. Juventus je rešio da ga kazni sa 5 odsto od plate, što znači da će mu sa platnog spiska skinuti čak 70.000 evra! 

Neće biti lako Juventusu bez svog najboljeg igrača i najboljeg strelca. Verovatno će u špicu protiv Lacija u Rimu početi Arkadijuš Milik, ali statistika sve govori. Vlahović je naboji strelac kluba sa 15 golova u Seriji A ove sezone ali je uz to i drugi najbolji asistent sa četiri asistencije. Federiko Kjeza je dao sedam golova, Adrijen Rabio četiri, a Vlahovićev zamenik Milik samo tri pogotka. Pogedajte kako je zaradio crveni karton protiv Đenove: 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: