Fudbal

NIŠTA OD ZVEZDINE "BOMBE" ZA LIGU ŠAMPIONA: Tri faktora zbog kojih se Srbin ne vraća u Beograd!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda će morati na drugom mestu da pronađe pojačanje pošto Nemanja Maksimović ide u Atinu.

Izvor: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Crvena zvezda je preuzela prvo mesto na tabeli Superlige, a iako je prednost u odnosu na Partizan "samo" četiri boda, već se prave veliki planovi za novo učešće u Ligi šampiona. Tako je kao prva "bomba" za letnji prelazni rok bio viđen reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović, koji je izrazio želju da se vratio što bliže svom domu, međutim sve su prilike da neće to biti baš u Beogradu.

Prema informacijama grčkog portala "Sport 24", Nemanja Maksimović je postigao dogovor sa Panatinaikosom i od leta će biti fudbaler atinskog kluba. Maksimović dolazi kao slobodan agent pošto mu ističe ugovor sa Hetafeom, a dobio je finansijski bolju ponudu nego što je nudio bilo ko u Španiji. Izgleda, bolju i od Crvene zvezde.

Navodno, Maksimović će potpisati ugovor na tri godine vredan dva miliona evra po sezoni, odnosno ukupno mu sleduje šest miliona evra bez bonusa. Uz finansijski deo, još dva važna faktora su odlučila da postane član Panatinaikosa, pišu Grci. Prvo mu se veoma dopalo što su čelnici "zelenih" iz Atine lično došli na pregovore u Madrid kako bi ga ubedili da potpiše ugovor sa njima, a potom je veliki faktor bio i to što PAO već ima dvojicu reprezentativaca Srbije - Filipa Đuričića i Filipa Mladenovića koji su mu dali dobar "fidbek".

Izvor: MN Press

Zbog svega toga, Crvena zvezda će na drugom mestu morati da pronađe pojačanje u veznom redu, pošto ni ovoga puta nije uspela da ubedi Nemanju Maksimovića da se vrati na "Marakanu", na kojoj je fudbalski ponikao, ali je zaobilaznim putem otišao u inostranstvo.

Podsetimo, Nemanja Maksimović je Crvenu zvezdu napustio 2013. godine, kada je otišao u Veronu, pa u Domžale, da bi preko Astane stigao u Španiju. Valensija ga je dovela 2017. godine, a godinu dana kasnije prodala za 10 miliona evra u Hetafe. Ove sezone u predgrađu Madrida odigrao je 31 utakmicu i dao četiri gola. Maksimović je dugogodišnji reprezentativac Srbije i samo dva nastupa ga dele od 50.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)