Fudbal

OTIŠAO IZ ZVEZDE, ALI JE NE ZABORAVLJA! Stanković "oči u oči" sa prijateljima s Marakane (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Dejan Stanković je ostao u odličnim odnosima sa svima u Crvenoj zvezdi uprkos rastanku.

Izvor: Privatna arhiva

Bivši kapiten i trener Crvene zvezde Dejan Stanković iskoristio je slobodno vreme zbog reprezentativne pauze da iz Mađarske "skokne" do Beograda, a praktično prva stvar koju je uradio bila je da obiđe stare prijatelje. Tako je nastala i fotografija u jednom beogradskom restoranu na kojoj se vidi da je Stanković i dalje u dobrim odnosima sa rukovodstvom Zvezde.

Kao što je poznato, Stanković je bio prvi pik Crvene zvezde nakon odlaska Vladana Milojevića u decembru 2019. godine, a iako nije imao iskustva, pokazao je ozbiljan potencijal kao trener. Vodio je dve i po godine Zvezdu i iz nje otišao nakon neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2022. godine protiv Makabija iz Haife, kada je objasnio da se "emotivno istrošio" i da nema više šta da ponudi klubu.

Stanković je u Beogradu ručao u društvu generalnog direktora Zvezdana Terzića, sportskog direktora Mitra Mrkele, tehničkog direktora Marka Marina i operativnog direktora Marka Petrovića, sa kojim je u odličnim odnosima uprkos odlasku sa "Marakane", doduše kao i Vladan Milojević.

Danas je Stanković trener Ferencvaroša, kluba koji je lider mađarskog prvenstva, a koji bi mogao da bude i rival Crvene zvezde u Ligi šampiona, ako oba tima dođu do šampionske titule u domaćim prvenstvima. Takođe, Stanković nije "zatvorio" do kraja svoju priču u Zvezdi, pa tako neće biti veliko iznenađenje ako se jednog dana vrati opet kao trener, sada sa mnogo više iskustva nego kada je iz nje odlazio.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)