Fudbal

DEKI NA PRIJATELJSKOM RUČKU, A BAHAR ZAOBIŠAO MARAKANU: Bivši trener Zvezde u Beogradu, ali ne i u klubu

Autor Mladen Šolak

Izraelac je doputovao u Srbiju, ali nije hteo u Ljutice Bogdana, na bivše radno mesto

Izvor: MN Press

Čelnici FK Crvena zvezda bili su sa Dejanom Stankovićem na prijateljskom ručku, ali sa Barakom Baharom je susret izostao. Iako je Izraelac došao ove nedelje u Beograd sa Makabijem zbog privatnih razloga, on nije posetio "Marakanu" i doskorašnje saradnike.

Prema pisanju izraelskih medija, Bahar je tužio crveno-bele posle neuspešne epizode i dobijenog otkaza na "Marakani". Navedeno je da je uz advokata Morana Meirija podneo tužbu kao i svi njegovi saradnici i da traže isplatu plata i za tri godine unapred.

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović uzvratio je da se Izraelcu ne duguje ni evro. "Crvena zvezda ne duguje Baraku Baharu ni jedan evro. Plata mu se redovno isplaćuje svakog meseca, i njemu i njegovim saradnicima. Propisi FIFA su jasni, klub koji je otpustio trenera je u obavezi da mu isplaćuje platu po ugovoru dok taj trener ne potpiše za drugi klub. o rade i najveći klubovi u sličnim situacijama kada smene tenera i stvarno ne razumem zašto pojedini mediji u Srbiji žele da od ovog slučaja naprave aferu. Crvena zvezda ima ozbiljnija posla nego da svakoga dana demantuje medijske gluposti koji imaju za cilj da destabilizuju klub", naglasio je Mijailović.

Posle svega, sigurno ostaje gorak ukus u ustima na obe strane - Zvezdi jer je precenila trenerski kvalitet Izraelca i dala mu u ruke tim sa obezbeđenim mestom u Ligu šampiona, sa kojim je on završio polusezonu na drugom mestu Superlige, iza Partizana i sa tri poraza u domaćem prvenstvu. Razlaz dve strane nikoga nije iznenadio, a povratkom Vladana Milojevića Zvezda je stabilizovala igre i rezultate i ovog meseca se vratila na prvo mesto tabele, na kojem sada ima četiri boda više od crno-belih.